Medi ambient

El Canigó declarat “Gran Site de France”

La regió Llenguadoc-Rosselló i el consell general dels Pirineus Orientals fan una campanya per promoure el nom català de la muntanya

El massís entra en la classificació francesa dels paratges naturals amb aquesta denominació

Per totes les carreteres departamentals de Catalunya Nord han aparegut cartells del Consell Regional del Llenguadoc-Rosselló i del Consell General dels Pirineus Orientals on el nom francès Canigou es veu barrat per una creu i el nom català “Canigó” apareix en lletres ben grosses.

“Canigó” en català serà la denominació oficial del label “Canigó Gran Site de France” que han obtingut recentment els representants de la mancomunitat de municipis agrupats amb el nom de Syndicat mixte Canigou. Aquest reconeixement estatal feia dotze anys que l'havien sol·licitat des de Catalunya Nord.

Unanimitat de la Comissió

Una representació de batlles del paratge natural -Jacques Taurinyà de Vallestàvia, Daniel Baux de La Bastida i Antoine Chrysostome de Cortsavi- va acompanyar el president de la regió Llenguadoc-Rosselló i president del Syndicat mixte Canigou. Christian Bourquin, a la reunió amb la comissió ministerial que atribueix la denominació oficial. Els trenta-dos membres d'aquesta comissió van votar favorablement, per unanimitat, a l'atribució del label amb el nom del Canigó en català. Segons Bourquin “la comissió va ser sensible al nostre eslògan L'accent catalan de la République française”. Un altre argument valorat per la comissió és l'existència d'una marca molt coneguda de menjar per animals que s'anomena Canigou, en francès, i no haurien volgut que es produís confusió amb el “Grand Site de France” .

L'obtenció d'aquesta denominació afectarà trenta-nou poblacions, amb un total de vint-i-vuit mil habitants. Es preveu que, tal i com ha passat als altres paratges naturals amb aquest label la freqüentació turística augmenti considerablement. El Canigó és l'únic paratge dels Pirineus de l'estat francès que tindrà aquesta denominació oficial des que el circ de Gavarnia, al massís del Mont Perdut, la va perdre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.