Medi ambient

EQUIPAMENTS MUNICIPALS

Torroella revisa els contractes de llum en els edificis públics

L'Ajuntament adapta les potències contractades a la realitat actual per estalviar 12.000 euros cada any

Torroella de Montgrí ha afegit una nova mesura per generar estalvi en la despesa anual d'energia elèctrica a la impulsada des de principi d'any en l'àmbit de l'enllumenat públic. Ara, des de la regidoria de Medi Ambient, s'impulsa una readaptació a la baixa de les potències contractades a les companyies de subministrament elèctric en els equipaments municipals per generar un estalvi que tenen calculat en uns 12.000 euros al final de l'any.

La mesura es pot aplicar ara gràcies als estudis de consum real que permeten fer les lectures actuals del consum gràcies als nous comptadors electrònics. Aquests ginys faciliten els enregistraments de les puntes de consum al detall, de tal manera que es pot optimitzar el tipus de consum amb la companyia subministradora. La potència contractada és un terme fix que es detalla mensualment en la facturació independentment del consum que enregistri el comptador. A més potència contractada, més alta és la quota fixa.

Des de principi d'any, Torroella de Montgrí ja havia aplicat una mesura d'estalvi en l'enllumenat públic, un pla que incloïa la desconnexió selectiva de punts de llum, la reducció de les hores de funcionament i la baixada d'intensitat d'alguns fanals. L'estalvi calculat amb aquella mesura era de 22.000 euros. La regidora de Medi Ambient, Sandra Bartomeus, assenyala que la mesura busca l'estalvi, però també suposa “un pas més en el compromís de l'Ajuntament per a la sostenibilitat”.

LA XIFRA

34.000
euros
és l'estalvi que tenen calculat que generaran les mesures energètiques aplicades a Torroella
.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.