Medi ambient

medi ambient

Lloret torna a posar a licitació els horts i en dobla el preu

El cànon és de 120 euros l'any i els usuaris han de pagar l'aigua

Per accedir al concurs s'ha de pagar una taxa

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha tornat a obrir el procés per adjudicar els 57 horts urbans municipals, després d'acabar-se el període de les primeres adjudicacions fetes el 2008 per tres anys –l'any passat es va prorrogar–. Ara bé, el preu del cànon es dobla: es passa dels 60 euros anuals als 120. A més, els adjudicataris han d'assumir la despesa de l'aigua, que fins ara era de franc. Totes les persones que vulguin accedir a un d'aquests horts han d'abonar una taxa de 43 euros, amb independència que després els toqui o no. Aquest pagament ha irritat els actuals adjudicataris, que asseguren que molts d'ells no hi poden tornar a aspirar perquè no poden assumir les condicions econòmiques.

Els horts es van adjudicar per primer cop l'any 2008. Hi va haver una llista d'espera de 120 persones. “Després de quatre anys a ple rendiment, amb un èxit sense precedents entre els usuaris, s'ha complert la finalitat d'aquest projecte pilot, amb què es vol recuperar l'essència de l'agricultura i fomentar les relacions socials entre les persones usuàries”, va explicar Josep Valls, regidor de Serveis Públics de Lloret. Els que vulguin aspirar a un hort urbà poden presentar la documentació i pagar la taxa fins al 9 de maig. Els nous adjudicataris podran accedir a la seva parcel·la dels horts a l'octubre, un cop els antics hagin recollit les verdures plantades. Cada parcel·la té uns 50 m² i s'hi planta verdura de temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.