Medi ambient

vallès occidental

Sabadell reduirà la factura de la llum en 600.000 euros

Serà la primera ciutat de més de 200.000 habitants que cedeix la gestió de l'enllumenat a una empresa de serveis energètics

Es renovaran 30.000 punts de llum i s'estalviarà un 30% d'energia

L'Ajuntament de Sabadell porta al ple d'avui l'aprovació d'un nou model de gestió de l'enllumenat públic a la ciutat amb l'objectiu d'estalviar en la factura anual fins a 600.000 euros, reduint el consum energètic un 30% (4,6 milions de kw/h) i deixant d'emetre a l'atmosfera 847 tones de CO2. La gestió es farà contractant una empresa de serveis energètics per concurs, que serà l'encarregada d'invertir els 6,5 milions d'euros en noves tecnologies i la substitució, entre altres mesures, de 30.000 punts de llum per il·luminació del tipus LED, com ja s'ha fet al parc Catalunya. D'aquesta manera, tal com va destacar l'alcalde, Manuel Bustos, serà el primer municipi de 200.00 habitants que utilitza aquest sistema, que també s'implantarà a Moià o Martorelles.

Això suposarà poder passar d'una despesa de 3,44 milions d'euros anuals –el 2% del pressupost municipal– als 3,2 milions el primer any, que s'ajustarà en funció de les noves tarifes elèctriques. L'adjudicació serà per 10 anys, temps en què s'estima que l'empresa amortitzarà la inversió, ja que ingressarà la diferència entre el que s'hagués consumit amb el sistema antic i el de nova implantació. Sabadell ha tingut el suport de l'Institut Català de l'Energia (ICAEN) per redactar les clàusules del nou model de gestió, i de la Diputació de Barcelona, que va finançar l'auditoria prèvia sobre l'estat de l'enllumenat al municipi.

L'adjudicació es farà durant l'últim trimestre i s'executarà en sis mesos. L'empresa haurà d'implantar un sistema de telelectura d'energia i ajustar horaris d'encesa de llumeneres i les potències.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.