Medi ambient

medi ambient

La Costa Brava manté les banderes blaves

Aquest estiu repetiran les mateixes 28 distincions aconseguides el 2011

L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor va anunciar ahir, com cada any, les platges que han aconseguit la distinció de la bandera blava, que acredita la bona qualitat ambiental i els serveis de les platges. La Costa Brava repeteix exactament les mateixes banderes blaves que l'any passat, i suma 28 reconeixements. A més, també repeteixen els vuit ports que han aconseguit la bandera blava. D'altra banda, Calonge ha obtingut una distinció especial dins de les vies blaves pel camí de ronda de Torre Valentina.

Aquest any s'ha celebrat la vint-i-cinquena edició de l'entrega de banderes blaves. El jurat internacional té en compte diversos criteris, com ara el compliment de la legislació ambiental, l'estat de la sorra i l'aigua, la seguretat –per exemple, que es disposi de socorristes–, el fet que es gestionin com a espais públics, que disposin de punts d'informació, i els elements que configuren l'entorn. Per exemple, que estiguin al costat d'aparcaments és un element negatiu a tenir amb compte. A Catalunya hi onejaran 87 banderes blaves en platges, una més que l'any passat. A Tarragona n'hi haurà 37 i a Barcelona, 22.

PORTBOU Platja Gran LLANÇÀ Platja Gifreu Platja del Port EL PORT DE LA SELVA Platja del Port de la Selva CASTELLÓ D'EMPÚRIES Platja d'Empuriabrava TORROELLA DE MONTGRÍ Cala Montgó PALAFRUGELL Platja de Tamariu Platja de Canadell Platja de Llafranc PALAMÓS Platja de la Fosca CALONGE Platja de Sant Antoni Platja des Monestir Platja de Torre Valentina Cala Cristus-ses Torretes PLATJA D'ARO Platja de Platja d'Aro Cala Rovira Sa Conca SANT FELIU DE GUÍXOLS Platja de Sant Feliu Platja de Sant Pol TOSSA DE MAR Platja Gran Platja de la Mar Menuda LLORET DE MAR Platja de Lloret Platja de Fenals Sa Boadella Santa Cristina BLANES Platja de Blanes Platja de s'Abanell Platja de Sant Francesc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.