Medi ambient

Agricultura

Denuncien deu granges de producció de ‘foie gras'

L'organització Igualtat Animal basa la denúncia en un estudi de cinc granges de les comarques gironines

Amb la denúncia a la Generalitat, l'entitat inicia una campanya per prohibir el ‘foie gras'

L'organització Igualtat Animal ha denunciat deu de les onze granges catalanes que s'encarreguen de la cria d'ànecs per a la producció de foie gras perquè considera que infringeixen els drets d'aquests animals. L'acusació s'ha presentat al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. L'entitat basa la seva denúncia en un estudi que ha fet en cinc granges, totes de les comarques de Girona, i entre les quals afirma que hi ha la granja de més producció a Catalunya. L'informe, que es pot consultar a l'espai web de l'entitat, és presentat com l'inici d'una campanya per a la prohibició del foie gras.

Gàbies individuals

Entre les males pràctiques denunciades, l'entitat recull que les instal·lacions dels ànecs no compleixen la normativa vigent, no s'hi filtra l'aire, i que s'utilitzen gàbies individuals en les quals aquestes aus no es poden ni girar. També denuncien una higiene defectuosa, animals morts dins les gàbies o que no reben l'assistència sanitària adequada, l'ús en certs casos d'antibiòtics i excessos en els processos d'embocament que poden provocar la mort dels animals.

Segons l'informe, hi ha actualment 34 granges de producció de foie a l'Estat espanyol i l'entitat ha denunciat deu de les onze que hi ha a Catalunya. La portaveu d'Igualtat Animal a Catalunya, Xoxe Gómez, ha recordat que “en el debat real no es tracta de qüestionar si les pràctiques de les granges són o no adequades, perquè això ja s'accepta, sinó de preguntar si es continuarà amb aquesta activitat i si s'aplicaran pràctiques ètiques”. Igualtat Animal ha elaborat un documental per denunciar les males pràctiques de les granges que ha penjat al portal web granjasdefoiegras.org, dedicat a la campanya que ha iniciat amb la denúncia.

LA XIFRA

11
granges.
És el nombre total d'explotacions de producció de ‘foie gras' a Catalunya, i l'entitat n'ha denunciat deu.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a