Medi ambient

medi ambient

Roses veu resolts els problemes a Santa Margarida

L'alcalde, Carles Pàramo, afirma que la nova llei donarà cobertura als amarradors i els garatges privats

L'avantprojecte de la nova llei de costes també ha estat rebut amb satisfacció a Roses. A mesura que els municipis que estaven afectats per les servituds de l'anterior document es van estudiant el document, es van esvaint els dubtes que s'havien generat després que divendres el Consell de Ministres aprovés l'inici de la tramitació parlamentària de la llei. Un d'aquests dubtes era Roses, ja que mentre el cas d'Empuriabrava i el front marítim de Platja d'Aro quedaven exclosos explícitament del domini públic maritimoterrestre, els canals de Santa Margarida no sortien recollits en el text.

Ahir, l'alcalde de Roses, Carles Pàramo, va afirmar que, després d'haver estudiat el document i d'haver parlat amb la direcció general de Costes, es pot assegurar que els problemes de Santa Margarida queden resolts en la nova llei: “Queda englobada en la línia de les ciutats navegables que inclou la llei com a urbanitzacions maritimoterrestres.” Això permetrà als propietaris vendre, comprar i heretar les finques sense problemes, i també els amarradors. Fins ara, els amarradors eren una concessió de l'Estat, i un comprador havia d'iniciar tot un procés amb l'Estat per legalitzar-ho. Això dificultava les operacions. La nova llei també legalitza les propietats dels garatges nàutics dels habitatges afectats per les servituds.

Un miler de finques

Segons Pàramo, seran un miler les finques beneficiades per la flexibilització de les condicions, majoritàriament propietat d'estrangers. A més, ha afegit que “el text va molt en la línia del que nosaltres volíem, però encara falta estudiar-nos bé l'avantprojecte i ben segur que hi haurem de presentar esmenes”. En aquest sentit, l'alcalde té previst entrevistar-se, el dia 24, amb els responsables de Costes a Madrid. D'altra banda, també ha recordat que els canals han de traspassar-se a la Generalitat en virtut de l'acord amb l'Estat pel traspàs de competències de Costes. Precisament ara el govern està preparant una nova llei de ports que haurà d'incloure aquests canvis i regular-los amb una legislació pròpia.

LA FRASE

Estem satisfets; Santa Margarida entra en la línia de ciutat navegable que inclou la nova llei
Carles Pàramo
alcalde de roses
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.