Medi ambient

Infraestructures

Adif adjudica per 25 milions les obres finals del TAV

Les executarà la mateixa empresa que ha fet la resta de l'obra i es preveu un termini màxim de deu mesos per fer andanes, tota la part subterrània i l'estació provisional al parc Central de Girona

El consell d'administració d'Adif va adjudicar ahir per més de 25 milions d'euros l'execució de les obres que falten poder posar en servei la línia del TAV. Es tracta de l'adjudicació de la primera fase de la nova estació de l'alta velocitat a Girona i que suposa l'execució de les andanes pels combois del TAV, així com l'acabat interior del gran vestíbul, així com l'estació provisional i la connexió des de l'actual estació cap a l'accés de vies del TAV.

La UTE d'empreses que conformen FCC Construcción, Dragados, Copisa i Tecsa Empresa Constructora ha previst un termini d'execució de les obres d'uns 10 mesos, per bé que hi hauria el compromís d'intentar reduir aquest temps. El regidor del projecte ferroviari, Carles Ribas, valora positivament que s'hagi adjudicat l'obra a la mateixa empresa que ha fet la resta de l'obra “perquè això permet guanyar temps i si no s'hauria alentit el procés, i així des d'avui ja treballaran en el subsòl”.

Abril-maig del 2013

Ribas considera que si no hi ha entrebancs totes les obres podrien enllestir-se a l'abril o maig de l'any que ve, un parell de mesos abans del que preveu el termini d'execució. El govern municipal avança que a final d'agost o principi de setembre començaran a passar els combois de prova per avaluar el bon funcionament de la via i tots els sistemes de seguretat. Es calcula que cap al mes d'octubre o novembre la via ja estigui a punt, un fet que podria permetre ja el pas de combois, amb el dubte de si durant uns mesos no es podran agafar a Girona els trens TAV o si es crearà un sistema per accedir-hi malgrat les obres.

El consistori no permet treballs les 24 hores

El regidor del projecte ferroviari, Carles Ribas, va admetre que l'empresa ha sol·licitat poder treballar 24 hores al dia per escurçar el termini d'obres, però el govern municipal “ha denegat aquesta petició perquè durant l'obra hi hagut reiterades queixes dels treballs nocturns per parts dels veïns més propers”. Tot i això, l'empresa s'ha compromès a intentar reduir el termini d'obres previst inicialment i permetre que la infraestructura estigui a punt uns mesos abans del previst. Ribas assenyala que també es negocia la possibilitat que encara que no estiguin acabades del tot les obres es pugui permetre l'accés a vies i que això faci possible agafar els combois des de Girona. Tot i això, serà la operadora del servei qui acabarà decidint quan es posa en marxa el servei.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.