Medi ambient

MEDI AMBIENT

L'òrgan gestor del Parc Natural del Montgrí, dissenyat

Tindrà una trentena de representants repartits en tres blocs

L'executiu podria ser de deu persones

El director general de Medi Natural i Biodiversitat, Josep Escorihuela, i el director dels serveis territorials d'Agricultura a Girona, Jordi Aurich, van presentar ahir davant dels alcaldes i tècnics dels ajuntaments implicats primer i, més tard, davant un grup de sectors afectats, com ara pagesos, caçadors i sector turístic, la proposta d'òrgan rector dissenyada pel departament per regir el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

El gran dubte dels implicats era la proporcionalitat de cadascun dels sectors i això va quedar esvaït ahir en les reunions. Els ajuntaments eren els que tenien més por de quedar sense la representació que consideraven justa. Finalment, en la proposta un terç dels membres de l'òrgan serien dels vuit ajuntaments que formen el parc.

Un altre dels terços seria per a la Generalitat, que agruparia possiblement també representants de la Diputació i el Consell Comarcal, en minoria dins del grup.

El sector primari i turístic, amb representants d'entitats diverses del territori, com ara la comunitat científica i acadèmica, els caçadors, els grups ecologistes, el sector turístic i les entitats d'agricultors, entre altres, formarien el darrer terç. Les reunions es farien tres cops l'any i tindrien un òrgan d'execució i decisió en el dia a dia anomenat comissió executiva.

LA XIFRA

3
reunions.
El màxim òrgan de decisió del parc està previst que es reuneixi cada quatre mesos (tres reunions l'any).

La comissió, l'òrgan executiu d'acció

La comissió executiva estaria formada per deu membres, tres de cada un dels sectors (ajuntaments, institucions i entitats), encapçalats per un director, que tindria un perfil de gerent. La comissió seria l'òrgan executor de les decisions preses per l'òrgan gestor i també tindria potestat per decidir qüestions d'execució immediata. Els ajuntaments podrien agrupar-se sota la figura de consorci.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.