Medi ambient

medi ambient

1,4 quilos de residus per persona i dia

Cada català genera ara menys quantitat de deixalles que a principis del segle XXI

Els catalans van generar, l'any passat, la menor quantitat d'escombraries registrada des del començament de segle. El 2011 va ser el setè anys consecutiu en què es redueix el volum de residus: cada ciutadà en va generar una mitjana d'1,48 quilos al dia (el màxim es va registrar l'any 2004, amb 1,66 quilos per habitant). En total, a finals de l'any passat, es van recollir 4,06 milions de tones de deixalles, una quantitat inferior a la del 2010 malgrat que la població havia augmentat, segons dades de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC).

El president de l'ARC, Josep Maria Tost, constata que la tendència a la baixa en la generació de residus es manté també durant el 2012, perquè durant el primer trimestre ja s'ha detectat un descens en la recollida d'escombraries de 100.000 tones en relació al mateix període de l'any passat.

El màxim històric de recollida total de residus es va registrar l'any 2007, quan se'n van generar 4,3 milions de tones. Segons Tost, des de fa sis anys es pot percebre un cert canvi d'hàbits, que, sumat als efectes en el consum de la crisi econòmica, ha fet revertir la tendència a generar més i més residus.

No obstant això, Tost va alertar que no s'estan produint els mateixos avenços en matèria de reciclatge. La recollida selectiva va arribar al 41% del total de residus generats el 2011, una xifra idèntica a la del 2010, però molt per sobre del 17% del 2001.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.