Medi ambient

Els Verds de Gandia reclamen que l'alcalde plante cara al Consorci

Volen que Torró defense els interessos de la vila en el tema del tractament del fem

El portaveu d'Els Verds del País Valencià, Joan Francesc Peris, ha fet declaracions als mitjans de comunicació de la Safor davant l'actuació de la policia autonòmica, per manament de la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat Valenciana, d'impedir la descarrega dels residus sòlids urbans (RSU) procedents de la ciutat de Gandia en la Planta de tractament d'Elda.

Per a Peris es tracta d'un desficaci i un abús que el Consorci de Residus i la Generalitat s'oposen a que Gandia continue portant els RSU cada dia a la Planta de tractament sense passar per la Planta de Transferència de Ròtova quan el Consorci no té ni encetada la construcció de la Planta de Tractament i el fem de Gandia ha d'acabar en Alacant o fins i tot més lluny, probablement en abocadors no massa controlats fóra del territori valencià.

Per a Els Verds del País Valencià, el tractament dels RSU s'hauria de fer molt més aprop del litoral i solament els rebutjos caldria traslladar-los a un abocador més llunyà, després d'una intensa recollida selectiva, que pot generar moltes matèries aprofitables, energia renovable i molts llocs de treball en uns moments de desocupació ja inaguantable socialment. Per això, són contraris des d'un principi al model aprovat pel Consorci, amb els vots d'alcaldes del PP, PSOE i Bloc, d'una única planta de tractament i un macro-abocador a Llanera de Ranes (La Costera) i defenses la construcció, almenys, de dues plantes de tractament, més menudes i modernes, una al litoral i una altra a l'interior.

Peris, en una carta remesa a l'Alcalde de Gandia el 27 de juliol, ja va manifestar la disposició d'Els Verds del PV per a participar en la recerca de solucions racionals, econòmicament i ambiental, i consensuades a la problemàtica del tractament dels RSU de la nostra ciutat i del conjunt de poblacions afectades pel projecte aprovat pel Consorci del Pla Zonal i el recolzament que li donarien a Torró si força des de Gandia la suspensió del Projecte de macro-abocador encara no posat en marxa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.