Medi ambient

medi ambient

Moratòria de la cerca de gas natural a la Garrotxa

El Consell Comarcal vol informació sobre el ‘fracking'

Mines estudia si ho permet a la Vall d'en Bas i Riudaura

El ple del Consell Comarcal de la Garrotxa ha decretat una moratòria de permisos per fer prospeccions de gas natural a la comarca. N'han demanat a la Generalitat per fer-ne a la Vall d'en Bas i a Riudaura. L'ens, a petició dels alcaldes d'aquests dos municipis, vol recollir informació sobre el sistema d'extracció, anomenat fracking, o de fractura hidràulica, que consisteix a injectar productes químics i aigua a alta pressió per extreure aquest hidrocarbur. El president de l'ens, Joan Espona, ha anunciat que iniciarà un seguit de contactes amb els responsables de Mines de la Generalitat per recollir informació sobre els permisos recents demanats per les empreses Montero Energy Coportoration SL i Tereo Oils Limited per fer prospeccions. Espona ha convidat els alcaldes de la Vall d'en Bas i Riudaura a participar-hi. Coincidint amb la moratòria promoguda pel Consell de la Garrotxa, ICV ha reclamat que el ple de la corporació declari la comarca lliure de fractura hidràulica i l'adhesió a la plataforma Aturem el Fracking. Abans, l'Agrupació Naturalista de Girona havia demanat a la Generalitat l'aturada dels permisos per a les prospeccions i havia alertat del danys que es poden produir en espais, alguns dels quals inclosos als PEIN, i a les persones.

De fet, la concessió dels permisos no significa que es facin les cerques, ja que calen els permisos dels propietaris dels terrenys i dels ajuntaments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.