Medi ambient

Les Columbretes amenaçades per les prospeccions petrolieres

El diputat Pañella diu que “el PP ha d'explicar què ha canviat perquè ara estiga a favor de les prospeccions”

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha requerit al PP castellonenc i valencià perquè explique què ha canviat a Columbretes, en relació al seu ecosistema, per a que unes perforacions petrolíferes que fa dos anys representaven un greu perill per a un ecosistema tan fràgil, ara resulte que són completament inofensives.

Pañella ha declarat que “es percep un canvi molt significatiu, que té molta relació amb la nova postura del PP, però eixe canvi no ha tingut lloc precisament a les Columbretes, sinó a la Moncloa”.

Quan el PP bramava contra el greu atemptat ecològic que suposarien les perforacions, qui manava a Madrid era el PSOE, en canvi, ara mana el mateix PP. I això ha produït segons el diputat nacionalista, “el miracle de la desaparició dels greus perills per a les illes que aquestes perforacions comportaven, amb la qual cosa, l'únic que ens demostra és que tot l'interès del PP pel tema, i la seua conversió a l'ecologisme més radical, era purament una maniobra electoralista”. Així les coses, Compromís s'oposava llavors a les perforacions, i es continuen oposant ara. Consideren que la seua realització representa un greu perill per a l'ecosistema i és que entenen que la perillositat d'un projecte com aquest no depèn de si a la Moncloa es troba Zapatero o Rajoy.

Per això el diputat al Congrés, Joan Baldoví, ha demanat la compareixença del ministre d'Agricultura i Medi Ambient, per a que explique aquest projecte i es definisca clarament sobre si estan a favor o en contra, i done a conèixer les raons amb què justifiquen la seua postura. També tenen previst realitzar la pregunta davant l'ajuntament de Castelló, del terme municipal del qual formen part les Columbretes, perquè el PP ratifique el seu vot contrari de fa dos anys a aquestes prospeccions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.