Medi ambient

MEDI AMBIENT

Per Gent del Ter les prospeccions a la costa són un atemptat

El grup ecologista sol·licita al Ministeri d'Indústria espanyol de ser informat de tots els canvis que hi hagi

Reclama als ajuntaments del parc natural i a Medi Natural que s'hi manifestin en contra

El grup proteccionista Gent del Ter s'ha adreçat al Ministeri d'Indústria espanyol, al Departament de Medi Ambient de la Generalitat i a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per mostrar el seu rebuig al projecte de prospeccions de petroli. En l'escrit dirigit al ministeri espanyol s'afirma que les prospeccions previstes són, al seu parer, un atemptat contra el medi ambient, l'economia i el sector turístic. Gent del Ter reclama a Indústria de ser admesa com a part interessada i sol·licita ser informat de tots els canvis. “Manifestem la nostra oposició i presentarem al·legacions a la totalitat del projecte de prospecció”, afirmen en la instància presentada.

Les prospeccions són vistes com un atemptat contra una de les zones més riques en biodiversitat, que ja està “amenaçada per fuites de petroli ,a causa del trànsit marítim de la zona”. Entenen, així mateix, que el projecte afecta diversos sectors de l'economia. En concret, el pesquer, i recorden que una reserva integral és una zona de cria i conservació d'espècies. També afecta l'economia, a parer seu, del sector turístic, i es refereixen a la qualitat del medi natural que fa atractiva la zona per als visitants.

“En un moment històric de depressió econòmica consideraríem un error irreparable la pràctica d'una activitat petrolífera d'extracció que pogués afectar un entorn tan especial”, conclou l'escrit.

Maria Lloveras, en nom de Gent del Ter, va explicar que volen entrar la instància, que de moment han dirigit a l'Ajuntament de Torroella, a tots els ajuntaments del parc natural. En aquest escrit es reclama el pronunciament en contra de la “prospecció i possible extracció d'hidrocarburs enfront de la costa dels Països Catalans”.

Els arguments per oposar-s'hi són, a banda dels mateixos apuntats en l'escrit enviat al Ministeri d'Indústria, les “probables” fuites de les prospeccions que “en un m oment o altre” embrutirien el “bon nom de la Costa Brava”. “Aquest model energètic –entén el grup conservacionista– l'hem d'anar substituint pel bé planetari”. A la Generalitat, la petició és que faci pressió amb informes negatius que addueixin afectació medi ambiental.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.