Medi ambient

MEDI AMBIENT

Els contraris a la fracturació hidràulica no baixen la guàrdia

La plataforma fa una crida a concentrar-se dimecres a davant del Parlament per donar suport a la proposició no de llei d'ICV-EUiA que demana prohibir la fracturació hidràulica a Catalunya

Ni les recents paraules del conseller de Territori i Sostenibilitat assegurant que el seu departament no era partidari del fracking, ni el fet que la Generalitat hagi suspès llicències que havia donat per investigar la presència d'hidrocarburs al subsòl d'algunes comarques no han impedit que la plataforma contra el fracking continuï alerta. Dues raons ho justifiquen, va explicar ahir la presidenta de la plataforma Riudaura Junts contra el Fracking, Blanca Gómez: d'una banda, l'empresa Teredo Oils ha al·legat contra aquesta suspensió i de l'altra, el govern espanyol prepara uns canvis normatius que –com sospiten en la plataforma– per obtenir les competències exclusives en qüestió d'extraccions d'hidrocarburs, la qual cosa convertiria en no res les decisions del govern.

Mobilització

Gómez va fer una crida a participar en la concentració al davant del Parlament, que s'ha organitzat per al matí del dimecres vinent, dia 10, amb motiu de la votació de la proposició no de llei presentada per ICV-EUiA en què es demana la prohibició de les extraccions d'hidrocarburs amb la tècnica de la fracturació hidràulica (fracking). En un altre front, la plataforma que agrupa tots els col·lectius contraris al fracking de Catalunya ja prepara una expedició al Congrés de Diputats –amb ICV i ERC– per fer saber el seu punt de vista als parlamentaris estatals.

Trobada festiva

Riudaura, el municipi català que aglutina el moviment contrari al fracking del país, és la seu, aquest cap de setmana, d'unes jornades reivindicatives, amb un programa sobretot festiu que inclou, entre molts altres actes, un petit mercat de productes artesanals, concerts, una exposició fotogràfica, un taller de manualitats, un triangular de bàsquet, classes de ball i un dinar popular que tindrà lloc aquest migdia en què s'han apuntat més de 200 persones. Les jornades acabaran aquest vespre amb una taula rodona en què està previst que hi participin parlamentaris d'ICV-EUiA, ERC, PSC, la CUP, CiU i C's.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.