Medi ambient

medi ambient

Els ajuntaments no volen pagar més per portar la brossa a la planta de Lloret

Volen compensacions per anar al nou equipament de triatge, acabat però aturat

Vila es reuneix amb els consells de la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat, es va reunir ahir amb els presidents dels consells comarcals de la Selva, el Gironès i el Baix Empordà per mirar de desencallar la situació en què es troba la planta de triatge de Lloret de Mar. Aquest equipament, que va costar 40 milions d'euros, es va acabar a començament d'any, però no es pot posar en funcionament perquè no rebria els residus necessaris perquè fos rendible.

Els presidents dels consells li van explicar al conseller que accepten portar-hi la brossa, però sense que això els suposi un cost afegit. “Tots tenim clar que hem d'anar a la planta modèlica de Lloret, però defensem que no volem apujar preus en els municipis”, va dir Salvador Balliu, president del Consell Comarcal de la Selva. El seu homòleg al Gironès, Jaume Busquets, va ser contundent: “No estem disposats a encarir preus ni taxes.” Busquets va criticar que la planta s'hagi instal·lat a Lloret: “Potser Lloret no és el lloc més idoni; el plantejament d'aquesta planta de triatge es podria haver fet més bé i en relació amb el territori.” Va exigir formar part del consell d'administració de l'equipament.

“La planta de triatge estarà plenament operativa a la màxima capacitat el 2014”, van apuntar fonts de la conselleria després de la trobada. Això vol dir que aleshores rebrà unes 115.000 tones, l'equivalent a la brossa de les tres comarques. En la reunió es va dir també, com ja havia avançat aquest diari setmanes enrere, que l'octubre es posarà en funcionament en mode de prova només amb els residus de la Selva.

Els polítics faran més reunions per acabar de veure com es bonifica l'ús de la planta de triatge. Són optimistes i creuen que hi haurà un acord per complir el calendari.

LA FRASE

No vull que en els municipis de la Selva hi hagi un increment de preus en les escombraries
Salvador Balliu
President del Consell Comarcal de La selva

“Ha costat 40 milions, no pot estar aturada”

En la reunió d'ahir també hi va ser present Romà Codina, alcalde de Lloret de Mar, que es va posar al costat de la resta d'ajuntaments i va demanar que es bonifiqui l'ús de la planta de triatge. Un equipament que confia que es posi en marxa l'octubre en proves i el gener a ple rendiment. “La planta ha costat 40 milions d'euros i no pot estar aturada”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.