Medi ambient

MEDI AMBIENT

La deixalleria de Palamós cerca un segon ús als trastos

El consistori revèn en una parada objectes en estat acceptable i recapta diners per a accions mediambientals

L'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós i l'empresa concessionària de la deixalleria municipal van oferir ahir en una parada andròmines i objectes rebutjats pels veïns a l'equipament però que encara estaven en bon ús, per intentar-los donar sortida i allargar la seva vida útil. D'aquesta manera, el regidor de Medi Ambient, Èrik Solés, argumenta que es pot “reduir el volum d'objectes que es llencen i se'n minimitza l'impacte econòmic i mediambiental”, alhora que els objectes poden continuar sent útils per a d'altres palamosins.

La iniciativa és una prova pilot que el municipi no descarta repetir periòdicament. La parada, que es va instal·lar a la plaça Doctor Dalmau al llarg de tot el matí, oferia objectes esportius, joguines, material d'oficina, petits electrodomèstics i altres objectes de la llar a preus simbòlics. La recaptació aconseguida es destinarà íntegrament a projectes mediambientals.

La deixalleria palamosina va doblar l'any passat el nombre d'usuaris que l'havien fet servir al 2011. El 51% van ser particulars, mentre que el 40% de les entrades van correspondre a petits industrials i comerços. Pel que fa a la tipologia de residus, els que s'han incrementat de manera considerable són els de runa neta, que passa de 695 tones a quasi 860; les 417 tones de fusta de 2011 van pujar a 487 l'any passat, i el global de voluminosos va créixer de 93 a 123 tones. Altres fraccions amb increment són les de l'oli vegetal, vidre pla o matalassos.

Compromís pel pla de barris

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, es va comprometre divendres a desencallar el pagament d'uns 800.000 euros que el consistori té pendents de la Generalitat i que corresponen a diferents obres del pla de barris dutes a terme entre 2010 i 2011. La partida fa més d'un any que va rebre el vistiplau de l'àrea d'intervenció del Departament d'Economia, però encara no s'ha fet efectiva per la falta de liquiditat del govern català.

De fet, el conseller va admetre ahir que dels 100 milions que sumen tots els projectes de la darrera convocatòria del pla de barris a Catalunya, a la qual corresponen els projectes de 2009 i 2010, el pressupost de la Generalitat aquest any només en podrà cobrir una tercera part, uns 30 milions. Vila va insistir que l'anterior executiu va autoritzar més despesa del que podien suportar els comptes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.