Medi ambient

Medi Ambient

Menys gossos abandonats a la Selva

La gossera comarcal va recollir l'any passat 644 gossos, un 14,2% menys que el 2011 i un 21% menys que el 2010

Entre el maig i l'agost es van fer un 42% de les recollides

L'abandonament de gossos a la comarca de la Selva continua en descens. L'any passat el Centre d'Acollida d'Animals de la Selva (CAAS), situat a Tossa de Mar, va recollir 644 gossos, un 14,24% menys respecte al 2011, quan se'n van recollir 751, i un 21% menys que el 2010, quan se'n van trobar 803.

A més, dels 644 gossos recollits l'any passat, 180 es van tornar als seus propietaris. Unes proporcions millors que les dels últims anys per “la feina que estan fent els ajuntaments selvatans en campanyes de sensibilització de la població per censar i identificar els animals de companyia”, segons va dir Eduard Adrobau, conseller de Territori i Sostenibilitat del Consell Comarcal de la Selva.

Adrobau va donar aquestes dades ahir en la presentació de la memòria del 2012 del CAAS. Segons va informar, el nombre d'adopcions també ha augmentat considerablement. El 2012, dels 464 gossos recollits que no van poder ser retornats als seus propietaris, se'n van adoptar 447, una xifra que suposa un increment respecte al 2011, quan se'n van adoptar 419. Les adopcions a altres països de la Unió Europea es mantenen: representen una de cada quatre.

Per Salvador Balliu, president del Consell Comarcal de la Selva, la qualitat de vida dels gossos del CAAS ha “millorat” gràcies a les millores dutes a terme a l'equipament, que està pendent d'un projecte d'ampliació. I Gisela Saladich, alcaldessa de Tossa de Mar, es va mostrar “molt satisfeta” per la tasca que es fa a la gossera.

Malgrat les dades positives sobre l'abandonament, no es pot abaixar la guàrdia ara que s'acosta l'estiu. I és que entre el maig i l'agost es recullen un 42% dels gossos de tot l'any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.