Medi ambient

Es reclama al Consell que presente un recurs davant del Tribunal Suprem per salvar la Serra d'Alfaro

Per al diputat Lluís Torró la desprotecció d'aquest paratge és fruit d ela negligència del Consell

El diputat autonòmic d'Esquerra Unida, Lluís Torró, ha explicat que la desprotecció de la Serra d'Alfaro per part del TSJ de la Comunitat Valenciana (que permet la construcció d'un parc eòlic molt contestat per la ciutadania) és fruit de “la negligència i la mala fe del Consell.

D'altra manera no s'entén que no hagen acomplit els requisits de donar audiència a l'empresa i que no hagen presentat el recurs corresponen en temps i forma davant el Tribunal Superior de Justícia, ni que hagen ocultat la informació als ajuntaments afectats i al veïnat.

Torró assegura no entendre en absolut la deixadesa amb que ha actuat la Conselleria, permetent l'anul·lació de la declaració de Zona d'Especial Protecció per a les Aus. “Al final haurem de sospitar que hi ha alguna cosa més perquè si només es tractés d'un error no hagueren ocultat la informació durant mesos”.

El portaveu adjunt de la formació d'esquerres, anuncia que presentarà un seguit de preguntes a Isabel Bonig (consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient) per tal de conèixer quin ha estat la gestió de la seua conselleria iper interessar-se com ha estat possible aquesta desídia en la gestió i com pensa resoldre el problema.

El diputat assegura que “encara hi ha temps per aturar una intervenció que seria definitiva a la Serra d'Alfaro. El Consell ha de recórrer al Suprem la decisió del TSJ i, de tota manera, si es tracta d'un error de formes en la tramitació de la ZEPA, l'expedient es pot tornar a iniciar amb la seguretat, aquesta vegada, de complir escrupolosament la legalitat”.

“Si no actua ràpidament el Consell —diu Torró— haurem d'entendre que el PP recolza els interessos de la multinacional i no els interessos dels veïns i veïnes i el patrimoni del conjunt del País Valencià”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.