Medi ambient

medi ambient

El consell vigila el reciclatge del comerç selvatà

Ha preparat un pla pilot per comprovar si separen bé la fracció orgànica

El Consell Comarcal de la Selva començarà una prova pilot per comprovar si comerços i restaurants fan bé la tria selectiva d matèria orgànica. La prova començarà en principi en tres municipis: Blanes, Caldes de Malavella, i Riudarenes, i s'hi podria afegir també Hostalric, tot i que encara no està decidit. Des del consell s'ha detectat que, en general, l'usuari individual, un cop té l'hàbit de separar la matèria orgànica, sol continuar complint amb el reciclatge, però no passa el mateix amb els establiments i comerços. Per això, el consell preveu repetir periòdicament campanyes de conscienciació.

En la prova pilot, s'instal·laran xips electrònics als contenidors que en al seu dia es van donar a comerços que treballen amb fracció orgànica (restaurants, bars, carnisseries, floristeries i altres). Instal·lant també un sensor als camions que fan la recollida, el consell tindrà una visió més clara del compliment o no de les normes de reciclatge. La prova s'ha decidit implantar després que en l'últim any s'hagi detectat que la quantitat de fracció orgànica que entra a la planta de triatge de Santa Coloma de Farners s'ha reduït entre un 7 i un 10%, segons els municipis.

Dues fases

El pla pilot, que comença al setembre, constarà de dues fases. En la primera, es farà un seguiment que permetrà tenir una visió global del servei; també permetrà identificar infractors i avisar. En una segona fase, es podria passar a les inspeccions i a aplicar sancions. El consell, a més, ha redactat una ordenança tipus en matèria de residus per oferir a tots els ajuntaments de la comarca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.