Medi ambient

medi ambient

Restauren el marge esquerre del riu Galligants a Girona

S'està construint un nou camí, que anirà des de Sant Pere de Galligants fins al pont del Bisbe, a Sant Daniel

L'Ajuntament de Girona ha iniciat treballs de millora i restauració del marge esquerre del riu Galligants de Girona, des de l'església de Sant Pere de Galligants, a sota la plaça dels Jurats, fins al pont del Bisbe. Les obres consisteixen en la millora i allargament del camí que va d'un punt a l'altre. A banda de restaurar els talussos i els marges, s'està netejant de vegetació l'espai, i posteriorment s'hi faran replantacions. Els treballs van començar el 16 d'octubre.

Pel que fa al camí, s'instal·larà al llarg del traçat “un paviment natural i consolidat que sigui resistent a l'erosió i permeti el pas fins i tot en dies de pluja”, expliquen des de l'Ajuntament. També es preveu la substitució de mobiliari i la rehabilitació del paviment i altres elements del pont i la font del Bisbe. Les actuacions continuaran a la plaça de les Sardanes, a Sant Daniel. La intenció és reparar els elements arquitectònics que ja hi ha i instal·lar-hi nou mobiliari.

Els treballs tenen una durada prevista de dos mesos, i un pressupost de 91.373,57 euros. El govern de Girona considera que l'actuació “oferirà una nova alternativa per connectar la ciutat amb la vall de Sant Daniel”. Es tracta d'una actuació inclosa en el projecte Res'pir, cofinançat per un programa de cooperació entre els estats espanyol, francès i andorrà, amb fons Feder.

Dins el marc del mateix projecte, s'està fent la restauració de diversos itineraris naturals, com per exemple la que es va fer per millorar el camí de Sant Miquel, i la restauració de l'àrea de lleure de la font del Ferro.

LES XIFRES

91.374
euros
és la inversió prevista per a la restauració i millora del camí del Galligants i la plaça de les Sardanes.
2
mesos
està previst que durin els treballs, que es financen amb fons europeus, dins el marc del projecte Res'pir.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia