Medi ambient

medi ambient

La Unió Europea no té constància que hi hagi vespes asiàtiques a l'Estat

Diu que Madrid no li ho ha comunicat encara

Està elaborant una llista d'espècies invasores que podria incloure aquests insectes

La Unió Europea no té encara cap notificació per part del govern espanyol sobre la presència de la Vespa velutina a l'Estat, segons ha fet públic l'eurodiputada del PSC Maria Badia, que va adreçar una pregunta al Parlament Europeu. En concret, demanava si la Comissió Europea té previst incloure aquest tipus de vespes en la llista de les 50 espècies exòtiques invasores que ara està preparant, i quines mesures pensa prendre per evitar la propagació transfronterera, ja que després d'arribar a l'Estat francès per via marítima ja ha estat detectada en altres països de la UE, sobretot en zones del País Basc i de Catalunya, on hi ha un focus important a la Vall d'en Bas.

La sorpresa de l'eurodiputada ha estat majúscula amb la resposta rebuda, segons la qual el Parlament és conscient de la presència de la vespa asiàtica a la Unió Europea, però explica que no fa cap seguiment de l'evolució o dels danys ocasionats per aquesta espècie als territoris comuns.

La Comissió informa que està estudiant una sèrie de mesures per fer front a la problemàtica de les espècies invasores i, en concret, un reglament que preveu un mecanisme de la UE per avaluar quines d'aquestes espècies requereixen una avaluació científica dels riscos que determini el seu impacte sobre les espècies autòctones. I és en aquesta llista que s'hi podria incloure la Vespa velutina, juntament amb mesures de prevenció, alerta i resposta ràpida.

Dilluns, al Mallol

Els Agents Rurals tenen previst eliminar el niu de vespes asiàtiques localitzat dilluns passat al Mallol (la Vall d'en Bas). Ahir els bombers van fer els treballs de poda previs amb un camió escala.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia