Medi ambient

medi ambient

Parlar d'energia sense la influència de l'oligopoli actual

L'Institut Català de l'Energia i la UdG organitzen una jornada sobre eficiència energètica

Se celebra a Olot

Un grup d'experts, empresaris, professors universitaris i de cicles formatius i estudiants participaran en una jornada (a l'institut La Garrotxa d'Olot, el 25 de gener) per parlar i debatre sobre eficiència energètica i producció d'energia per a l'autoconsum sense la influència de l'oligopoli energètic, sense complexos, de forma real, rigorosa, científica i tècnica. Ho volen fer des de diverses disciplines i amb exemples concrets reeixits. El títol d'una de les ponències és ben representatiu de què es pretén. Es tracta de la presentació del treball Contra el joc pervers de les elèctriques, moguem fitxa: estalvi energètic al nostre institut, de l'alumna de batxillerat de l'institut La Garrotxa Iris Caterina Schneider. D'aquest mateix centre, el professor responsable del projecte Eficiència, Toni Moreno, donarà detalls de l'aplicació en aquest institut d'un projecte d'eficiència energètica que els ha comportat un estalvi de més de 15.000 euros anuals en el gasoil de la calefacció.

A part, s'hi podran conèixer experiències internacionals, com ara la de l'Ajuntament alemany de Wildpoldsried, l'objectiu Smart City de Sant Cugat del Vallès o, per citar un altre exemple, el projecte de calefacció d'edificis públics amb geotèrmia, biomassa i plaques solars del Sigma per a la plaça Mercat d'Olot.

LA XIFRA

15.000
euros
estalvia cada any l'institut La Garrotxa en gasoil de calefacció gràcies a un pla d'eficiència energètica.

LA DATA

25.01.14
Se celebrarà
la jornada sobre eficiència energètica i producció per a l'autoconsum d'Olot.

Tecnologia punta olotina

L'Espai Zero del grup olotí Wattia Innova serà una de les ponències estrella de la jornada. Aquesta empresa ha aconseguit el cost energètic quasi zero combinant l'aplicació de diverses fonts energètiques renovables i de diverses estratègies quant a l'ús de materials i procediments. Tot governat per una domòtica, que ja no és exclusivament per a cases de luxe. Els responsables de l'empresa, a part, són molt actius contra les pujades del cost de l'energia elèctrica i del decret del govern espanyol que les vol recollir. No descarten treure el comptador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia