Medi ambient

medi ambient

Una escola de Llagostera estalvia 4,6 tones de CO2

És conseqüència d'un projecte educatiu sobre eficiència energètica

L'escola Lacustària de Llagostera va generar un estalvi de 4,62 tones de CO2 durant el curs 2012/2013, gràcies a una proposta educativa sobre eficiència energètica. El centre va crear un equip que s'ha encarregat de sensibilitzar sobre el canvi climàtic i l'ús de l'energia a l'escola, ha après a utilitzar diversos aparells de mesura i ha proposat un conjunt de bones pràctiques ambientals per aconseguir un estalvi econòmic i una reducció d'emissions de diòxid de carboni.

Aquesta proposta educativa, coordinada des del Consell Comarcal del Gironès, premia econòmicament els responsables d'aplicar les mesures d'eficiència energètica, tant a l'escola com als gestors de l'equipament (l'Ajuntament), amb el propi estalvi aconseguit. En concret, durant el curs passat es va aconseguir estalviar 23.251 kWh en electricitat i calefacció, equivalent a la reducció de 4,62 tones de emissions de CO2, que correspon a un estalvi econòmic de 2.202,29 euros. Aquest import es distribuirà entre l'escola i l'Ajuntament. L'objectiu és reinvertir-lo en millores energètiques a les instal·lacions del mateix centre educatiu.

El projecte s'anomena Euronet 50/50. S'emmarca dins el pacte d'alcaldes i és iniciativa de la Comissió Europea. Pel curs 2013/2014, l'escola continua executant el projecte amb noves mesures d'eficiència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia