Medi ambient

medi ambient

Trenta anys de coll per a l'ús de Sant Francesc d'Olot

Un acord entre l'Ajuntament i el Bisbat de Girona impulsa el projecte de millora de l'ermita i el recinte fortificat

El conjunt és una peça important del parc natural de la Garrotxa

L'Ajuntament d'Olot i el Bisbat de Girona han arribat a un acord per a la cessió a trenta anys prorrogables del recinte de Sant Francesc, al capdamunt del volcà Montsacopa, on hi ha l'ermita, un petit edifici adjunt, un cobert i un recinte emmurallat. Situat just al costat del cràter, és un mirador privilegiat de la capital garrotxina, ja que aquest volcà és just al centre de la ciutat.

La signatura del conveni que preveu l'acord és clau per a l'execució dels projectes del pla d'usos d'aquesta reserva natural del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, l'objectiu final del qual és convertir-lo en l'epicentre del futur parc dels volcans.

I és que, per demanar ajuts per dur a terme els treballs que calen, és indispensable un conveni d'aquestes característiques i també assegurar l'ús públic de les instal·lacions.

Les dues parts han acordat la cessió, que preveu que l'ermita pugui continuar tenint usos religiosos –s'hi fa la missa del Gall, la de la festa del barri de Sant Francesc, el popular viacrucis de Divendres Sant i, entre altres cerimònies, també alguns casaments– i, per als que proposi l'Ajuntament, abans, hi haurà d'haver el vistiplau del Bisbat. A part, l'Ajuntament vol habilitar-hi un servei de bar, millorar-hi els lavabos i, aprofitant que aviat es commemoraran els dos-cents anys de la construcció de l'ermita, fer un rentat de cara a tot l'exterior del temple i a les muralles. Aquestes últimes són molt característiques, perquè estan fetes amb pedra volcànica, igual que les dues torres de vigilància de l'època carlina que hi ha a l'altre extrem del cràter.

LA XIFRA

30
anys
és el termini que estipula el conveni signat entre l'Ajuntament i el Bisbat per a l'ús de Sant Francesc.

La gredera ja és un espai pedagògic

L'Ajuntament d'Olot ha executat la primera de les moltes fases que es preveuen d'aplicació del pla d'usos amb una inversió de 25.000 euros. Han servit per rehabilitar i reconvertir en espai pedagògic la gredera del darrere del cementiri i per començar a arreglar alguns camins. Ara busca més recursos en un pla de foment del turisme per acabar de refer els camins i corriols del volcà i començar els treballs del recinte de Sant Francesc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia