Medi ambient

medi ambient

El consell de Pinya de Rosa de Blanes es reuneix avui

S'ha constituït després d'anys de reclamacions perquè es protegeixi definitivament l'espai i s'apliqui el pla d'usos de la seva gestió futura

Pinya de Rosa ocupa 60 hectàrees de bosc

El consell rector del paratge natural d'interès nacional (PNIN) de Pinya de Rosa de Blanes es reuneix avui per primer cop per començar a definir els principals eixos de gestió d'aquest espai. El consell és l'òrgan clau que impulsarà la gestió d'aquest paratge establint les directrius per millorar-ne l'ús públic i la biodiversitat, i el promou el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

El regidor d'Urbanisme de Blanes, Miquel Lupiáñez, va destacar ahir la importància de la constitució de la comissió rectora, i va dir que la intenció és fer-la “més àmplia”, tot i que de moment en formen part la Generalitat, l'Ajuntament i l'entitat conservacionista Pinya de Rosa. Aquest serà, de fet, un dels punts que es tractaran en la reunió, valorar la conveniència d'incloure més membres en la comissió. “El més important és que tingui continuïtat, és un tema que s'ha de solucionar d'una vegada per totes, cal que es redacti el pla especial per conèixer les regles de joc tant en l'aspecte urbanístic com en el de preservació”, va dir Lupiáñez.

El PNIN de Pinya de Rosa és un espai emblemàtic per a la població de Blanes, que fa anys que lluita perquè es protegeixi definitivament, i s'aprovi i apliqui un pla d'usos que estableixi com es gestiona, protegeix i ordena ecològicament aquest espai natural, a més de determinar-ne els usos ambientals i d'accés públic. En aquest sentit, en els últims anys, les entitats ecologistes de Blanes han anat denunciant tot un seguit d'actuacions i intervencions sense autorització que han contribuït a la degradació de l'espai.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia