Medi ambient

Medi ambient

Contenidors d'escombraries soterrats a Cadaqués

Els primers s'estan fent en dues places característiques: Port Doguer i es Pianc

Al municipi de Cadaqués s'han iniciat les obres per soterrar els contenidors d'escombraries en dos punts característics del poble: les places de Port Doguer i des Pianc. Aquests punts han estat escollits per l'impacte paisatgístic i d'imatge que representen: amb l'església de Cadaqués al fons, són dos espais molt fotografiats, i ara ja no hi apareixeran els tradicionals contenidors d'escombraries.

“És un repte que teníem pendent des de l'inici de mandat i que ara podem fer. Segurament som un dels últims municipis que no tenia contenidors soterrats”, explica l'alcalde, Joan Figueras. Amb les obres, que s'han iniciat abans d'aquest dies de Setmana Santa, l'alcalde preveu que tot estarà a punt a mitjan mes de juny, abans que comenci la temporada d'estiu. Figueras també recalca que aquests soterraments no significaran cap sobrecost per a les finances municipals, ja que s'emmarquen en el conveni que té l'Ajuntament amb l'empresa de serveis Urbaser, fins al 2018, per a la recollida d'escombraries.

Sistema Easy

A més de soterrar els contenidors en aquests dos punts, s'està renovant tot el sistema tradicional de contenidors del poble per passar a utilitzar l'anomenat sistema Easy. A banda de facilitar la recollida de les escombraries, aquests nous contenidors, més grans, permeten reduir les freqüències de pas dels camions. També implicarà, però, que els veïns s'hauran d'acostumar a triar més els seus residus per llençar-los en el contenidor corresponent, de paper, envasos, vidre o resta.

“Tindrem un període d'aprenentatge, ara no tot s'hi val; però les recomanacions ens diuen que aquest sistema serà millor per a Cadaqués”, diu l'alcalde. A banda, però, Figueres deixa oberta la possibilitat que en un futur es puguin soterrar els contenidors a més punts del municipi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia