Medi ambient

medi ambient

Aniversari reivindicatiu a l'estany de Sils

S'han organitzat activitats fins a l'octubre i s'aposta per revitalitzar aquest espai natural emblemàtic

El centre d'informació de l'estany de sils i l'associació d'educació ambiental Temporània –que gestiona el centre– van celebrar ahir el seu desè aniversari marcant-se nous objectius. Des d'aquest abril i fins al mes d'octubre, s'oferiran noves visites guiades centrades en la fauna i la flora. També es faran jornades de neteja, visites teatralitzades, una exposició i un concurs fotogràfic. Des del consistori subratllen que, tot i els “alts i baixos” dels darrers anys, l'Ajuntament aposta per l'estany i vol contractar un tècnic “multifuncional” que s'encarregui de gestionar i promocionar aquest espai natural i el municipi. Durant aquests deu anys, el centre d'informació de l'estany de Sils ha rebut més de 22.700 visitants. “Volem aprofitar l'aniversari del centre i l'entitat per revitalitzar l'estany, agafar forces i millorar-ne la gestió, perquè en els últims quatre anys, a causa de la crisi, hem notat una disminució de les ajudes i els temes ambientals s'han quedat endarrere”, ha explicat el president de l'entitat Temporània, Josep Noguerol. Des del consistori, el regidor de Cultura i Promoció Econòmica, Carles Taberner, ha acceptat que durant els últims anys ha faltat “inversió” per motius econòmics i això ha provocat “manca de continuïtat” i queixes per “l'abandonament de la zona”. “El poble és petit, però tenim una gran voluntat de continuïtat. Volem potenciar l'espai amb una gestió equilibrada i creiem que si tenim un tècnic que estructuri i potenciï la zona, l'estany i Sils millorarien”, ha resumit el regidor.

Visites teatralitzades, concurs i altres activitats

La primera de les visites guiades es va fer ahir i les següents seran La flora de l'estany de Sils (17 de maig), Una passejada per la història de Sils vista des de l'estany (14 de juny), La riquesa de la riera de Vallcanera (20 de setembre) i Les aus de l'estany de Sils (18 d'octubre). També es farà una jornada de neteja i conscienciació sobre la conservació i la gestió dels espais naturals (7 de juny) i visites teatralitzades a l'estany de Sils (juliol). Es completaran les activitats amb tres exposicions: El món agrari a les terres catalanes (15-30 de maig), sobre el 14è Concurs Fotogràfic de Sils (setembre) i El centre d'informació de l'estany de Sils: 10 anys (també el mes de setembre).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia