Medi ambient

Salvem el Botànic proposa horts urbans per als terrenys dels Jesuïtes

La proposta es planteja com a a alternativa de solució provisional i reversible als antics terrenys del pati de jocs d'aquest col·legi valencià

Davant la manca de voluntat municipal per habilitar de manera provisional l'enjardinament d'aquest espai i tenint en consideració la demanda social de llocs on poder desenvolupar activitats agrícoles urbanes de proximitat, Salvem el Botànic, Recuperem Ciutat es planteja una alternativa de solució provisional i reversible.

La proposta consisteix en el condicionament i explotació d'un hort urbà als antics terrenys del pati de jocs del col·legi de Jesuïtes de València.

Es tracta d'un projecte obert a la ciutadania i que Salvem el Botànic, Recuperem Ciutat, junt a les altres associacions promotores (Associació Valenciana de Rehabilitació Psicosocial AVRISEM, Associació para la Salut Integral del Malalt Mental ASIEM, Associació de Veïns del Botànic, Associació de Mares i Pares d'Alumnes del Col·legi Públic Cervantes, Docents del Col·legi Públic Teodor Llorente, Falla Arrancapins, Professionals de Salut Mental de diferents organitzacions, Col·lectiu Ciutat Vella Batega, Per L'Horta, Ca Revolta, Xarxa Valenciana d'Agroecologia Sostenible i Creativa,...), vàrem presentar el 15 d'abril al Registre d'Entrada, tant de l'Ajuntament com del Rectorat de la Universitat de València-Estudi General, còpia d'aquest avantprojecte junt amb la sol·licitud de peticions d'audiència a l'Alcaldessa (encara no tenen resposta) i al Rector (ja s'han entrevistat amb la Directora del Jardí Botànic de la Universitatde València).

El projecte d'Hort Urbà en els terrenys de l'antic pati del Col·legi de Jesuïtes contempla la creació de 66 unitats de cultiu per degoteig (“horts de crestall” d'uns 40m2, estructurats en quatre taules cadascú). La previsió és ocupar amb cultius 2.640 m2 dels 7.100 m2 que té la superfície total a intervenir. Per tant, el projecte contempla un ample espai destinat a activitats paral·leles i a la instal·lació dels elements auxiliars.

El disseny que presenten no deixa de costat l'aspecte social i participatiu que volen donar al projecte. Que estiga recolzat per col·legis públics facilita la seua vessant més didàctica. Les característiques del terreny, on encara hi ha una zona cimentada, permet destinar l'espai a les instal·lacions efímeres de trobada, didàctiques i d'esplai amb la ferma voluntat de ser una oferta oberta a la ciutadania.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia