Medi ambient

Escultura d'un ‘Triops' per a la platja d'Espolla de Melianta

L'obra l'han feta alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot i serà la peça més destacada del parc de l'emblemàtic estany intermitent de Fontcoberta

El condicionament de la platja (o clot) d'Espolla, de Melianta, perquè els visitants disposin d'informació sobre aquest espai d'interès natural, tindrà d'element més destacat la reproducció a gran escala d'un Triops (un singular artròpode característic d'aquest lloc), dissenyat i esculpit per alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot. El disseny és de Laura Fontdecaba, mentre que de traslladar-lo a l'escala definitiva se n'ha cuidat Genís Cordomí. L'escultura, de formigó, farà uns 2 metres d'amplada i 1 metre de fons, segons van explicar ahir representants del centre educatiu en la presentació del projecte. Si es compleixen les previsions de l'Ajuntament de Fontcoberta, el Triops gegantí i la resta d'elements del parc de la Platja d'Espolla s'estrenaran a finals d'any.

A la zona, el visitant hi trobarà uns plafons explicatius i una ruta senyalitzada a tot volt del clot, en què es marcaran els elements d'interès. També es preveu instal·lar-hi, a mitjà termini, la reproducció d'un dels amfibis que també viuen en aquell estany. L'escola olotina es cuidarà també d'aquest encàrrec.

En el projecte s'hi han implicat, a més de l'Ajuntament de Fontcoberta i el centre d'ensenyament garrotxí, el Consorci de l'Estany, el consistori de Porqueres (part de la ruta passa pel seu terme) i sis empreses del municipi: Prat Poliester, Plafi, Fusteria Viñolas, Refrogir, Construccions Canadell Mitjavila i el Gimnàs Wellness, la col·laboració de les quals ha estat fonamental, segons va dir l'alcalde de Fontcoberta, Joan Estarriola.

Per a l'escola, l'encàrrec ha estat una gran oportunitat perquè els alumnes coneguin “la realitat”, va indicar la professora Xus Ferrusola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia