Medi ambient

Endesa va retirar 1.111 tones de residus a la demarcació de Girona el 2013

Endesa va retirar, tractar i gestionar 1.111 tones de residus l'any passat a les comarques de Girona, segons va informar ahir la companyia elèctrica en un comunicat. Es tracta de deixalles de tot tipus, derivades de diferents obres de manteniment i de millora de la xarxa elèctrica que Endesa duu a terme a la demarcació gironina. La mesura, segons explica, és conseqüència de la progressiva implantació del sistema de gestió ambiental i dels seus procediments.

Endesa especifica que, del total de material processat, al voltant de 193 tones són de ferralla, aïlladors, runa, cablejat elèctric, pals de formigó, paper i plàstics, entre d'altres; mentre que 918 tones corresponen a residus especials, com ara oli aïllant, emulsions d'aigua amb oli i transformadors.

El tractament de bona part d'aquests residus s'ha dut a terme ens instal·lacions que la companyia elèctrica té habilitades a subestacions de Calella i de Mas Xirgu, a Girona, on hi ha compartiments amb contenidors específics degudament etiquetats segons la naturalesa de cada residu, a més d'un magatzem tancat per a residus especials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia