Medi ambient

L'amo talla el pas al jardí de Pinya de Rosa de Blanes

S'indigna perquè el govern li reclama concreció als seus plans de reforma d'un mas

L'alcalde ho veu “precipitat”

El propietari del paratge natural Pinya de Rosa de Blanes va decidir ahir al migdia tancar unilateralment l'accés al jardí botànic. L'amo, de nacionalitat russa i defensat per l'advocat barceloní Albert Aynés, es va indignar perquè responsables tècnics de l'Ajuntament el van informar que la Generalitat li demana més concreció sobre els seus plans de reforma (i ampliació) del Mas del Sol, l'únic habitatge dins de Pinya de Rosa.

Responsables d'Urbanisme de la Generalitat es van reunir dijous amb tècnics de l'Ajuntament de Blanes. Els van fer saber que el propietari havia d'ajustar (rebaixar) les seves intencions de fer obres al mas. Urbanisme no autoritza a enderrocar volums de les construccions actuals i sol·licita de quina manera l'ampliació del mas respectaria els espais del jardí i els camins de ronda, que són d'ús públic.

En una trobada amb responsables urbanístics de l'Ajuntament, l'advocat del propietari de Pinya de Rosa va conèixer ahir les condicions a què s'ha de cenyir per reformar la finca. No li van agradar i va decidir tancar, de manera unilateral, l'accés al jardí botànic, que avui i demà no podran visitar alguns dels participants en el Blanes 12. Cal recordar que el 9 de maig del 2003 el Parlament de Catalunya va declarar Pinya de Rosa paratge natural d'interès nacional (PNIN).

Pinya de Rosa té una junta rectora que formen, entre altres, l'associació Salvem Pinya de Rosa, l'Ajuntament i la Generalitat. A l'abril, la junta es va reunir per primera vegada i va començar a treballar en la redacció d'un pla d'usos de l'espai. Paral·lelament, el magnat que va comprar Pinya de Rosa per 23 milions d'euros havia començat els tràmits per reformar el mas.

Marigó afirma que des de l'abril els grups polítics municipals, el propietari i les administracions treballen conjuntament perquè la voluntat d'un privat “respecti l'interès públic. La proposta ha de ser més global, i el que reclama Urbanisme és que hi hagi una sèrie de millores en benefici de l'interès general”.

“Forma de pressió”

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó (PSC), troba la reacció del propietari “precipitada” i hi afegeix: “Me l'agafo com una forma de pressió, però l'amo s'equivoca si respon amb un desafiament.” El batlle diu que l'Ajuntament no donarà la llicència si els treballs no s'ajusten a la normativa d'Urbanisme.

LES FRASES

Urbanisme vol més detalls de la reforma del paratge. L'amo s'equivoca si respon amb un desafiament
Josep Marigó
alcalde de BLANES (pSC)
No entenem la posició de la propietat de Pinya de Rosa, però confiem que el govern hi posi remei
Joan Mora
portaveu de L'ASSOCIACIÓ ECOLOGISTA pinya de rosa

LA XIFRA

11
anys
fa que Pinya de Rosa és paratge natural d'interès nacional (PNIN), des del 9 de maig del 2003.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia