Medi ambient

Una assemblea veïnal crearà brigades ciutadanes a Paterna

La reunió ha estat convocada per Compromís a fi de procurar protegir la zona de la Vallesa

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “davant la inacció del govern del PP, i després d'un mes i tres incendis, hem convocat els veïns de la Canyada a una assemblea oberta per tal de crear brigades ciutadanes que ajuden a vigilar la Vallesa i el Parc Natural del Túria”.

Per al regidor, “el bosc no pot esperar més davant la desídia del PP, que no complix amb l'acord plenari de maig on tots els grup aprovàrem, a proposta nostra, crear un voluntariat per a cuidar la Vallesa, a més de dotar amb més mitjans materials i personals la prevenció i extinció d'incendis”.

Així, hui dimarts 24 de juny, a partir de les 19 hores en el Parc de la Pinada de la Canyada, està prevista l'assemblea per tal d'organitzar-se amb totes les persones que vullguen participar. L'estiu no ha fet més que començar i el PP ha deixat al bosc i al Parc Natural del Túria abandonats a la seua sort”.

Aquest escenari és conseqüència de l'històric de retallades en prevenció i extinció, que començà en 2012, continuà en 2013 i que en 2014, quatre dies abans de l'últim incendi, el PP va deixar a zero euros. Serveis que Agustí i el seu equip consideren secundaris, com la neteja dels abocadors incontrolats que siguen risc d'incendi; l'arreplegada de fem i envasos fitosanitaris en l'horta; la neteja de solars propers a espais naturals sensibles o que puguen representar risc d'incendi; i la mateixa vigilància forestal.

Tot un desgavell que reafirma Compromís en insistir que “les retallades del PP, malauradament, són les nostres cendres”.

Per a aquest grup polític de l'oposició local, “resulta decebedor, però sabem que la vigilància forestal si no la fa la ciutadania no es farà. Amb la qual cosa no ens queda una altra eixida que convocar a totes les persones que vulguen cuidar el nostre bosc i el nostre Parc Natural. Hem de passar ja a l'acció”, conclou Juanma Ramón.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia