Medi ambient

el contrapunt

Refan el projecte del camí de ronda de Can Juncadella

Els amos de la finca atenen els requeriments del govern i podrien iniciar els treballs a finals d'any

El batlle de Lloret i representants de la propietat s'han reunit amb responsables d'urbanisme

Els amos de la finca de Can Juncadella de Lloret de Mar han refet el projecte urbanístic per arreglar el camí de ronda, a tocar de la seva propietat, que va ser afectat per unes esllavissades anys enrere. La propietat, l'empresa Flinder Data, del Kazakhstan, ha atès, finalment, els requeriments del govern. Per això, l'equip de govern (CiU i ERC) confia que els treballs podrien començar a finals d'any.

En el ple de dilluns a la nit, l'alcalde, Romà Codina (CiU), va manifestar que s'havia reunit fa un parell de setmanes amb el director general d'Urbanisme de la Generalitat, Agustí Serra. En la trobada, també hi va ser el representant legal dels amos. El propietari tenia, com a data límit, el 30 de juny per presentar una proposta de reconstrucció del camí de ronda interromput, explica Martínez. Ara ho ha fet, tenint en consideració els requeriments de la Generalitat, hi afegeix el regidor.

“El nostre desig”

El projecte de la propietat de la finca hauria de permetre accedir des de cala Canyelles i cala Morisca a través de corriols i el GR-92. El nou traçat hauria de respectar “els paràmetres, les alçades i els pendents” que requereix la Generalitat, afirma el regidor. El projecte estarà a exposició pública d'aquí a unes setmanes. “El nostre desig és que les obres comencin a finals d'any.”

La finca de Can Juncadella és a la cala Canyelles, en ple massís de Cadiretes, i forma part del pla d'espais d'interès natural. A banda del camí de ronda, Can Juncadella ha estat notícia pel xalet de luxe que s'hi ha construït, motiu pel qual SOS Lloret va presentar una querella. Un dels propietaris del xalet és el president del Kazakhstan.

LA FRASE

El projecte dels amos atén els requeriments [de la Generalitat]. Ara l'haurem d'estudiar
Jordi Martínez
regidor d'urbanisme de lloret

LA XIFRA

400.000
euros
valia un anterior projecte dels amos per refer el camí de ronda de Can Juncadella. El govern el va rebutjar.

‘Floretes' al ple i vila florida

“No tenim aldarulls, i me n'alegro, perquè no tenim gent.” Tot i les dades aportades pel regidor de Turisme, Jordi Orobitg (ERC), sobre l'increment de visitants el primer semestre, el cap de l'oposició, Marc Fuertes (Millor), percep un empitjorament. Per això, en el ple de dilluns va criticar la feina de l'Ajuntament, el sobrecost de la piscina, la falta de turistes... Les crítiques (floretes) de Fuertes van tenir una resposta de l'alcalde, Romà Codina, i dels regidors Arseni Frigola (CiU) i Orobitg. “Ho barreja tot per embolicar la gent [...] No pot ser que digui les bestieses que diu [...] No em vull allargar més perquè tampoc no em voldrà entendre [...] Està encegat, vol veure el que vol. És catastrofista”, va afirmar Codina. Repassant el compte general de l'exercici, Frigola va etzibar a Fuertes: “Veig la ignorància que té.” I sobre turisme, Orobitg li va replicar: “Vostè toca d'oïdes o potser no sap ni la música.” Ara que Lloret forma part del llistat català de viles florides, en els plens, de floretes, n'hi ha per donar i per vendre.

J.F.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia