Medi ambient

Proposen a la CE que protegeixi l'espai marítim del cap de Creus

El Ministeri de Medi Ambient ha publicat al BOE la proposta perquè aquest espai formi part de la Xarxa Natura 2000

El Ministeri d'Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient va publicar ahir al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) la proposta perquè la Comissió Europea inclogui l'espai marítim del cap de Creus en la llista de llocs d'importància comunitària (LIC) de la Xarxa Natura 2000, segons va informar l'agència EFE. En concret, el ministeri proposta quatre espais marins, entre els quals hi ha els canons submarins del golf de Lleó –que inclou el cap de Creus–, el canal de Menorca, els volcans de fang del golf de Cadis i el banc de Galícia.

El valor ecològic en el cas del cap de Creus rau en el fet que hi ha una de les comunitats de corals blancs d'aigua freda més ben conservades del Mediterrani. El ministeri també en destaca l'abundància de plàncton i algues, una “font preferencial d'alimentació per a peixos i cetacis”. L'àrea és una de les comunitats marines “de més alta diversitat” del Mediterrani, amb 740 espècies censades.

La reserva marina del cap de Creus fa anys que està pendent. Els científics van fer fa quatre anys prospeccions marines a la zona per analitzar el fons marí i presentar la proposta a la Unió Europea.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia