Medi ambient

Una espècie de gavina redueix la població de flamencs al Delta

La pressió depredadora que ha exercit una espècie de gavina gran, el gavià argentat de potes grogues, ha provocat la reducció de la població de flamencs al delta de l'Ebre, que, un cop acabada la temporada de reproducció, se situa per sota de la mitjana que es va establir al Delta l'any 1992. Segons va informar ahir l'ACN, la població reproductora de flamencs a les salines de la Trinitat, a la punta de la Banya, s'ha avaluat en 533 parelles que han criat 337 polls. En vista de la situació d'estrès que han viscut les aus, el Parc Natural del Delta de l'Ebre ha optat per no dur a terme la campanya d'anellament anual dels polls per no empitjorar encara més la situació.

El període reproductor dels flamencs es va iniciar al maig, quan els exemplars adults intenten ocupar, en diverses ocasions, alguns dics de les salines. Aquests intents, però, no van reeixir per la forta depredació del gavià argentat de potes grogues. Els polls nascuts han continuat rebent un alt grau de depredació.

Durant l'any passat, el Cos d'Agents Rurals va fer una actuació, entre els mesos de febrer i juny, per controlar i reduir la població del gavià argentat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia