Medi ambient

Marc Marí és el nou director del Parc Natural del Montgrí

Tindrà funcions executives i ha de crear el nou pla d'usos i gestió

Prové de l'àrea de Medi Ambient de la Diputació

Marc Martí és el nou director gerent del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, i tindrà com a principal encàrrec la redacció d'un nou pla regulador de l'us i la gestió del parc en la seva globalitat, a l'estil del que hi havia vigent en l'àmbit de les illes Medes. Marc Marí ocupava actualment el càrrec de cap de servei de l'àrea de Medi Ambient de la Diputació, responsabilitat que havia ocupat també anys enrere a l'Ajuntament de Torroella.

El nou director tindrà funcions executives i estarà sota la supervisió del president del parc natural, l'empresari estartidenc Narcís Coll.

A finals del mes de juny es va constituir la comissió permanent del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, a proposta de la junta rectora. Aquest és l'ens que gestionarà el dia a dia de l'espai natural i el formaran deu membres –quatre de la Generalitat, tres dels ajuntaments i tres més d'entitats del territori–, a més del president del parc i el director ara acabat d'elegir.

Durant l'any 2013, es va desencallar la constitució dels òrgans rectors del parc natural, que havia quedat en via morta des del 2010, quan la falta de dotació econòmica va provocar que no es volgués tenir gaire pressa per constituir els òrgans rectors. Finalment, després de mesos treballant-hi, la Generalitat va donar llum verd a la junta rectora regulant-ne la composició, les funcions i el règim jurídic de funcionament.

La creació del parc datava del 2010, durant el govern tripartit, però la iniciativa va motivar nombroses crítiques del territori, ja que els municipis afectats, els agricultors i les entitats ecologistes van criticar aleshores la “manca de consens” i de resposta a les més de 4.000 al·legacions presentades.

LA DATA

28.05.10
es promulga la llei
que valida la creació del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Desplegament d'òrgans de gestió complet

El nomenament del director del parc natural completa finalment la constitució definitiva dels òrgans de gestió, que han estat durant quatre anys provisionals. El parc natural es va aprovar el maig del 2010. En aquests quatre anys, la seva formació ha arribat a estar completament aturada. En el darrer tram, diverses entitats ecologistes van presentar al·legacions. Les principals queixes es referien al volum d'una junta rectora “poc funcional”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia