Medi ambient

La família de girafes gaudeix de la zona de la sabana al Bioparc

Les dues cries continuen encara el seu període de lactància a mà mentre fan l'adaptació al recinte exterior

Aquest grup és el més nombrós existents a les instal·lacions zoològiques peninsulars

Les cries de girafa Sagira i Triana, amb 3 i 4 mesos de vida respectivament, han tornat hui al matí a ser el centre d'atenció de totes les mirades del visitants al Bioparc de València, després que ahir al migdia van sortir per primera vegada a l'espai que recrea la sabana africana.

Totes dues cries esdevenen peça important en resultar com a fruit de l'esforç que suposa el programa europeu que procura salvar de l'extinció a la subespècie Baringo.

Amb elles, ha exercit el paper de “mare”, la girafa adulta “Xe” i ha jugat un paper axial perquè les dues girafetes pugueren sobreviure. Ara, amb la seua sortida a l'exterior, també juga un paper fonamental davant la resta d'animals que ocupa aquest ecosistema.

El grup de girafes del Bioparc (amb 9 exemplars) és el més nombrós dels existents en qualsevol altra instal·lació zoològica del conjunt peninsular.

La subespècie a la que pertanyen aquestes girafetes (Baringo) solen viure al nord d'Uganda i al sud de Sudan. El període de gestació és de 450 dies i solen ser parts d'un únic exemplar. L'esperança de vida en la natura és de 10 a 15 anys, mentre que en captivitat solen arribar als 20 o 27 anys.

Actualment, es troben en clar perill d'extinció i és per això que els programes europeus existents per a la seua recuperació, solen tenir una acceptació important entre les instal·lacions zoològiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia