Medi ambient

Menys platges “excel·lents” aquest any per les pluges

Les freqüents pluges i tempestes d'aquest estiu han causat una disminució, sobretot a la demarcació de Girona, del nombre de platges que han obtingut la qualificació d'“excel·lent” en els controls periòdics de la qualitat de l'aigua de bany efectuats per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Així, els resultats provisionals de la primera meitat d'estiu són de poc més del 91% de platges excel·lents. La resta ha obtingut majoritàriament una qualificació bona.

L'ACA ha destacat que l'afectació de les platges per pluges aquesta primera meitat de l'estiu ha estat molt per damunt de la mitjana dels darrers anys i que les comarques més afectades han estat les situades al litoral nord i central del país, principalment l'Alt i el Baix Empordà, la Selva, el Maresme i el Barcelonès. En aquest sentit es remarca que el juliol d'enguany ha estat el més plujós en diversos punts de l'Empordà.

L'ACA explica que les pluges han provocat diversos episodis d'alteració temporal de l'aigua, com a conseqüència de l'aportació sobtada de l'aigua dolça que arriba al mar, principalment, per rius, torrents i rieres. En aquests episodis la qualitat microbiològica de l'aigua s'ha pogut veure alterada momentàniament, però s'ha recuperat, en línies generals, transcorregudes entre 24 i 48 hores.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia