Medi ambient

El Consorci del Ter se suma al projecte ‘4 rius' de Girona

L'entitat i l'Ajuntament lideraran un ambiciós pla per integrar els cursos fluvials a la ciutat i fomentar-ne l'ús

El Consorci del Ter va signar ahir un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Girona per coliderar el projecte Quatre rius i una sèquia, que el consistori vol tirar endavant en els propers anys. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, veu imprescindible la participació del consorci “perquè és un projecte transformador i innovador, en què la direcció ambiental estarà molt marcada i el consorci aportarà la seva expertesa en aquest camp”.

El projecte pretén integrar els cursos fluvials que creuen Girona a la ciutat i fomentar l'ús de la ciutadania d'aquests espais, així com revalorar el patrimoni i el vessant turístic d'aquests àmbits naturals. El president del consorci, Jordi Munell, es va mostrar satisfet que cada cop més “els rius són el front de les ciutats i els pobles i han deixat de ser el rere país d'abans”. Amb el conveni amb Girona, Munell garanteix que el consorci “fa real la vocació de servei als municipis, en aquest cas, al més gran dels 58 que el formen” i es va mostrar convençut que “el present i el futur és revalorar el que representen els rius i conjuminar-ho amb el patrimoni, els museus i la gastronomia”.

Un exregidor del PSC

Curiosament, el responsable del consorci que farà d'enllaç amb el consistori serà l'actual gerent i exregidor socialista al consistori, Ponç Feliu, que va agrair l'oferiment i va posar en relleu “la importància que el projecte serveixi perquè la ciutat s'obri al riu i s'hi emmiralli i que els ciutadans hi vagin sovint per fer-ne un ús racional”. Puigdemont va ressaltar “l'expertesa i coneixement” medi ambiental i de la ciutat de Feliu per liderar el projecte.

Licitació per l'Onyar en dos mesos

L'alcalde Puigdemont i el regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, van avançar que la Generalitat té previst que en un parell de mesos ja estigui fet el projecte de la primera fase de la naturalització del riu Onyar, entre la plaça Catalunya i la font del Rei, i que es pugui posar a licitació. La voluntat del consorci és crear una ruta per l'Onyar que permeti descobrir els nous atractius. Puigdemont té clar que “el projecte comença per no aturar-se”. L'objectiu és trobar finançament a Europa i que Girona sigui un referent

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia