Medi ambient

Volen regular els habitatges d'ús turístic de Tossa

L'Ajuntament no atorgarà llicències durant un any i redactarà un pla especial

La vila ofereix 2.648 places en 494 pisos regularitzats, i l'equip de govern incrementarà les mesures de control

L'Ajuntament de Tossa de Mar vol regular els habitatges d'ús turístic del municipi. La regidora de Turisme, Maria Àngels Pujals (Tossa Unida, TU), explica que volen evitar que aquesta modalitat d'allotjament, que actualment ofereix 2.648 places en 494 pisos regularitzats, es descontroli.

Per això el ple municipal d'avui aprovarà que no es concedeixin llicències d'habitatges d'ús turístic (HUTG) durant un any com a mesura cautelar prèvia a la redacció d'un pla especial urbanístic. L'equip de govern de Tossa (TU i el PSC) remarca que el municipi vol ser model de turisme familiar. Per això el creixent augment de pisos buits utilitzats com a allotjament per a turistes els ha fet posar en alerta.

L'Ajuntament tossenc vol anticipar-se a futurs problemes de convivència entre veïns i visitants que s'allotgen en pisos turístics. Més d'un regidor té present el barri barceloní de la Barceloneta.

Pujals assenyala que la vila té 400 pisos regularitzats com a habitatges d'ús turístic de la Generalitat. Els gestors s'han de donar d'alta en el Registre de Turisme de Catalunya (RTC) del govern i passen a tenir un número de control. L'omissió d'aquesta obligació faria suposar que l'oferta d'aquell establiment és irregular.

L'Ajuntament i empresaris del sector es posaran a treballar en un pla especial urbanístic que hauria de regular l'activitat i la ubicació d'aquests allotjaments. Tècnics i responsables municipals es reuniran amb empresaris per estudiar, entre altres coses, si és convenient que els pisos es concentrin en edificis sencers.

La regidora indica que els gestors de pisos turístics poden llogar l'habitatge un màxim de 30 dies a l'any. Si se supera aquesta xifra, s'entén que ja no és un lloguer turístic sinó que és un lloguer habitual, destaca Pujals.

Mesures de control

Com a mesura preventiva, se suspendran les llicències per a nous pisos turístics. A banda de la declaració d'intencions, l'Ajuntament intentarà millorar els controls i les inspeccions dels pisos no regularitzats. Per això l'equip de govern inclouria més personal en la policia local per tenir una unitat pròpia d'inspecció.

A Tossa, s'ofereixen 17.015 places turístiques, repartides en 561 establiments. Hi ha tres hotels de màxima categoria (amb un total de 1.220 places), divuit pensions, un apartament, vuit hotels de dues estrelles o cinc càmpings de primer nivell.

LA FRASE

El que volem és prevenir i evitar que aquesta modalitat d'allotjament es descontroli
Maria Àngels Pujals
regidora de Turisme de TOSSA de Mar (TOSSA UNIDA, TU)

LES XIFRES

300
euros és la taxa anual dels habitatges turístics, que poden ser llogats fins a un màxim de 30 dies a l'any.
17.015
places ofereix la vila de Tossa, incloent-hi les 2.648 dels 494 habitatges turístics i les 148 d'un apartament.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia