Medi ambient

Un pont en mal estat fa tallar la GI-555 un mes i mig a Massanes

L'aigua acumulada a la riera de Santa Coloma obligarà una setantena d'escolars a fer vint minuts més de trajecte

Un carrer de Can Fornaca (Riudarenes) s'enfonsa

Les tempestes tindran conseqüències per a una setantena d'escolars de la comarca de la Selva en les pròximes sis setmanes. L'aigua acumulada a la riera de Santa Coloma ha descalçat un pilar d'un pont en el punt quilomètric (PK) 6 de la GI-555, al terme de Massanes, cosa que farà que els alumnes hagin de trigar vint minuts a arribar al seu centre en l'autocar contractat pel Consell Comarcal.

El Departament de Territori i Sostenibilitat va confirmar ahir a la tarda que els tècnics de la direcció general d'infraestructures ja reparen la descalcificació del pont de la GI-555. Això farà que durant un mes i mig setanta alumnes de la urbanització de Can Fornaca de Riudarenes hagin d'anar a l'institut de Sils i a l'escola Josep Boada de Riudarenes via Hostalric, Maçanet i Sils.

Els bombers van haver d'actuar en divuit ocasions a la Selva per incidències relacionades amb l'aigua (fins a les sis de la tarda). En el PK 10,5 de la GI-551, a Santa Coloma, va caure un arbre mentre que en el PK 13 de la GI-542, hi va haver una esllavissada de pedres a Osor.

Afectació a Riudarenes

A Riudarenes, les inundacions van ser múltiples i van afectar de ple les instal·lacions del grup carni Batallé. L'alcalde, Jordi Gironès (Agrupació Independent de Riudarenes), va dir que s'havia trencat una mota del riu Esplet –ha estat reparada– i que a la tarda s'havia enfonsat un carrer de la urbanització de Can Fornaca. Hi va haver mitja dotzena de vehicles afectats d'un pàrquing públic i el camí de Can Porrer va estar una hora i mitja bloquejat per un arbre.

Els bombers també van intervenir a Caldes de Malavella (7 avisos), a Riells i Viabrea i Sils, entre d'altres. A Riudellots de la Selva, les instal·lacions de la fundació Mona van quedar afectades i l'entitat valorava ahir al vespre els danys en uns 10.000 euros.

A Caldes van caure 140 l/m², i hi va haver garatges i negocis inundats. A Sils, molts camins de pagès van quedar inutilitzats i el carrer principal fins a la urbanització de Vallcanera va estar tallat unes hores, igual que el tram de la C-25 (eix transversal) entre Riudellots i Vilobí d'Onyar, i igual que l'N-II entre Sils i Caldes.

LA FRASE

S'ha trencat la mota d'un riu i s'ha enfonsat un carrer de Can Fornaca. Hem d'avaluar els danys
Jordi Gironès
alcalde de riudarenes (AIR)

LA XIFRA

18
actuacions
van fer els bombers a la Selva per incidències amb aigua o bloquejos de vies per arbres.

La carretera del Far a Vilatenim, tallada pel Manol

A l'Alt Empordà, la nit de diumenge a dilluns i arran del moment de màxima intensitat de les pluges, els bombers van haver de fer 23 serveis. Les intervencions es van limitar a baixos inundats i algun arbre caigut. Ahir al matí, l'única via que es mantenia tallada era la comarcal C-250 o camí de Can Lel, entre el Far d'Empordà i Vilatenim, al seu pas pel Manol. Es tracta d'una via de comunicació menor, que regularment queda tallada quan creix el cabal d'aquest riu. A l'hora en què es tancava aquesta edició la via quedava tallada, pendent que es redueixi el cabal del Manol. A banda d'aquesta via, a Figueres ahir al matí, després de revisar tots els punts inundables de la ciutat, ja només quedava tancada per seguretat la carretera del cementiri de Vilatenim. A la ciutat, van quedar afectades les dependències de la Guàrdia Urbana, a la part baixa, el local que havia estat el gimnàs. Part del passadís d'accés a la resta de dependències de la zona baixa de l'edifici també van quedar afectats. A la resta de la comarca, no s'apreciava ahir cap incidència destacable tot i la forta crescuda del cabal de la Muga.

e.c.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia