Medi ambient

Unanimitat a Cadaqués contra el pla d'usos marins

El ple de l'Ajuntament va aprovar una moció contra el pla rector d'ús i gestió de l'àmbit marí del cap de Creus

L'alcalde es reunirà amb el conseller la setmana que ve per buscar una solució

El ple de l'Ajuntament de Cadaqués va aprovar ahir per unanimitat una moció contra el polèmic pla rector d'ús i gestió (PRUG) de l'àmbit marí del Parc Natural del Cap de Creus que el govern ha començat a tramitar. L'alcalde de Cadaqués, Joan Figueras, en declaracions a l'agència ACN, es va mostrar satisfet per “la unitat” demostrada per les forces polítiques i va agrair que no s'hagi “polititzat” el debat. “Quan temes tan sensibles com aquest no es polititzen vol dir que el poble està unit i que la solució és possible”, va assenyalar. Una solució que podria dependre de la reunió que el mateix Figueras mantindrà divendres vinent amb el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, per tractar la qüestió.

El ple de Cadaqués s'afegeix així a l'oposició frontal dels pobles afectats pel polèmic pla impulsat pel govern. Fins ara, els alcaldes de Cadaqués, el Port de la Selva i Roses ja havien demanat diversos cops la retirada del pla, el mateix que han fet els sectors econòmics afectats, com ara el turístic i el pesquer, que han criticat que el pla s'ha fet ala seva esquena i sense el consens del territori. Precisament, s'ha posat en marxa una recollida de signatures a través de Change.org per aturar el pla d'usos marins, i ahir ja hi havia 1.500 peticions.

L'alcalde de Cadaqués, Joan Figueras, està “convençut” que el govern acabarà retirant el PRUG pel “bé de tots” perquè “és un pla antinatural” i és “impensable” que s'apliqui. Hi afegeix que la polèmica s'ha degut “a un problema de comunicació” que espera que es pugui resoldre en la reunió que mantindrà amb el conseller, a la qual també podrien assistir-hi l'alcaldessa de Roses i l'alcalde del Port de la Selva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia