Medi ambient

Ultimàtum a Lloret pel camí de ronda de Can Juncadella

L'Ajuntament dóna un mes a la propietat perquè faci els canvis demanats en el projecte o recuperarà els camins

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha rebutjat el projecte presentat per Flinder Data per refer el camí de ronda que passa per Can Juncadella i dóna un mes de termini a la propietat per refer-lo. En cas contrari, l'Ajuntament adverteix que rescindirà el conveni signat el 2009 i recuperarà els camins públics que discorren per la propietat.

Els propietaris de la finca de Can Juncadella van presentar un projecte que va tenir el vistiplau de l'Ajuntament, però posteriorment el Departament de Costes va demanar un seguit de modificacions. Un cop l'empresa va fer els canvis demanats, va tornar a presentar el projecte a l'Ajuntament, però l'arquitecta municipal va constatar que es tractava d'un nou projecte, i no pas de cap modificació (en concret, hauria d'haver donat compliment a nou punts de l'informe emès pel servei provincial de Costes a Girona del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí. El nou projecte presentat –i rebutjat– preveu que el camí de ronda passi més lluny de la casa, i amb més complexitat tècnica, fins i tot amb passarel·les suspeses sobre el mar.

Vulneració del conveni

Atès que l'Ajuntament considera el nou projecte una vulneració del conveni, s'ha decidit donar un termini d'un mes a Flinder Data per presentar el projecte amb les modificacions. Els camins que hi ha a la propietat, i que eren públics, es van tallar en una mena de permuta segons la qual la propietat a canvi es faria càrrec d'arreglar el camí de ronda, però des de llavors que està tallat. A més, el conveni també va permetre tallar el sender de gran recorregut GR-92, que passava per la propietat.

Flinder Data és una empresa vinculada a personalitats destacades del Kazakhstan i, segons el conveni signat el 2009 (quan era alcalde Xavier Crespo), la propietat havia de presentar dins el termini de tres mesos un projecte per a la realització de les obres del camí de ronda, en el tram comprès entre la platja de Canyelles i la cala Morisca. Malgrat el temps passat, encara no hi ha cap projecte aprovat definitivament.

Cinc anys tard

El regidor de Turisme de l'Ajuntament de Lloret de Mar, Jordi Orobitg (ERC), va afirmar ahir que aquest conflicte pel camí de ronda “s'hauria d'haver resolt fa temps”. “Una de les prioritats per Lloret de Mar és que els camins de ronda siguin transitables, en sintonia amb tot el que s'està tractant a la mesa de turisme.”

LA XIFRA

5
anys
fa que el camí de ronda està tallat, ja que el conveni amb els amos de Can Juncadella es va firmar el 2009.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia