Medi ambient

ERC també vol que es retiri el pla d'usos marins del Parc del Cap de Creus

Els republicans presenten al·legacions conjuntes als municipis afectats pel PRUG

Reclamen que es redacti un nou pla amb participació del territori

“No es pot gestionar el Parc del Cap de Creus com si fos una piscina municipal”, diu Santi Sanés, regidor d'ERC de Cadaqués. Els republicans presentaran al·legacions conjuntes als municipis de Cadaqués, Roses, el Port de la Selva, Llançà i Portbou per demanar que es retiri el pla rector d'usos marins del cap de Creus (PRUG), actualment en curs de tramitació, i que se'n redacti un de nou amb la participació de territori. Per garantir aquest consens del territori demanen que es reactivi el consell de cooperació, un òrgan previst en el pla especial i en la llei de creació del parc l'any 1998 i que pràcticament no s'ha reunit mai.

“Aquest PRUG neix malament; s'ha d'aturar i s'ha de replantejar amb la participació de tots els agents locals”, va explicar ahir a Figueres, el diputat Roger Torrent, envoltat dels representants republicans dels municipis costaners.

Tots van coincidir a dir que no es defineixen en contra d'una necessària regulació del parc, sinó en contra de la manera com s'està plantejant. El més contundent, però, va ser el regidor de Cadaqués, que va recalcar que el seu poble seria el més afectat pel PRUG que ha presentat la conselleria d'Agricultura: “A Cadaqués gairebé tota la gent que hi ve té una barca, i aquest PRUG només té un afany recaptatori; limitar-ho i que es pagui per boies és inviable”, diu Santi Sanés.

Els representants d'ERC també reclamen que el termini per presentar al·legacions s'allargui per garantir que tot el territori pugui intervenir-hi, un termini que en principi es tanca el dimarts 25 de novembre.

El sector nàutic s'ha reunit amb el conseller Pelegrí

L'Associació d'Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN) ha obtingut en una reunió recent el compromís del conseller d'Agricultura i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, de refer el pla rector d'ús i gestió (PRUG) del cap de Creus perquè inclogui “les necessitats dels sectors implicats i del territori”. En un comunicat, Jordi Senties, president d'Adin, manifesta que ha transmès al conseller Pelegrí la preocupació i el rebuig del PRUG pel sector nàutic, tant pel seu contingut com perquè s'ha elaborat “sense tenir en compte les entitats arrelades al territori ni amb els sectors econòmics implicats”. Segons el comunicat, la resposta del conseller ha estat que el document inicial està obert a modificacions i ha recomanat als col·lectius que els traslladin les seves opinions abans del 25 de novembre, data límit per presentar al·legacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia