Medi ambient

Tarragona vol desmuntar la plataforma del Miracle

L'estructura de formigó és a la platja urbana de la ciutat i està tancada des de fa any i mig

El ple demana a l'Estat i la Generalitat que la retirin

Tarragona vol posar punt final a l'estructura de formigó que des del 2001 ha caracteritzat la platja més propera al centre de la ciutat, el Miracle. Tots els grups amb representació en el ple municipal van aprovar ahir una moció del PSC en què reclamen a l'Estat que desmunti la plataforma del passeig marítim, que es va inaugurar l'any 2001 i que des de l'estiu de 2013 està tancada pel seu mal estat. “Pràcticament des del moment de la seva inauguració ha patit desperfectes”, va recordar la regidora de Medi Ambient, Carme Crespo.

La proposta va tenir fins i tot el suport de CiU, partit que, al govern municipal, va impulsar la instal·lació de la infraestructura. “El temps ens ha demostrat que vam cometre un error”, va dir Xavier Quintanta, regidor de CiU. Amb el suport del ple, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va anunciar ahir que es reunirà tant amb representants del Ministeri de Medi Ambient com de la Generalitat per tal de fer-los arribar la seva petició. El consistori ja té un projecte de passeig marítim alternatiu, reaprofitant el formigó de l'estructura.

LA XIFRA

12.000
tones
de formigó són les que es van utilitzar per construir la plataforma de la platja del Miracle, ara tancada.

CiU i el PP s'abstenen en els comptes

L'abstenció de CiU i el PP, a l'oposició, va permetre ahir que s'aprovés el pressupost per l'any vinent de l'Ajuntament de Tarragona, que tan sols va rebre el vot contrari de l'única regidora d'ICV, Arga Sentís. “Tot i que s'han acceptat moltes de les nostres peticions, no ens agraden uns comptes amb què ens endeutem més sense cap finalitat social”, va criticar l'edil ecosocialista respecte del crèdit de 19 milions d'euros que es destinarà, majoritàriament, a finançar els Jocs del Mediterrani del 2017 i les obres del mercat central.

Tot i haver fet possible la seva aprovació, CiU va fer diverses crítiques als comptes de l'equip de govern del PSC, especialment pel que fa a l'increment de l'endeutament. “Suposa un segrest del futur de la ciutat”, va afirmar la regidora Maribel Rubio. Pel que fa al l PP, Alejandro Fernández va lamentar que no s'hagi aprofitat per fer una rebaixa d'impostos i taxes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia