Medi ambient

L'Ajuntament d'Arbúcies escalfarà amb biomassa una desena d'espais públics

Una empresa farà ús d'estella dels boscos propers i instal·larà calderes al pàrquing de Can Delfí

L'alcalde assegura que estalviaran un 30% en energia

L'Ajuntament d'Arbúcies ha aprovat el contracte de subministrament i servei d'una instal·lació de biomassa que escalfarà, com a mínim, una desena d'equipaments públics. L'empresa SUD Enginyeries Renovables s'encarregarà d'instal·lar “una petita planta de biomassa” al municipi, en paraules de l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga (Entesa).

El cost de la inversió és d'uns 100.000 euros, un 70% del qual l'assumeix la Diputació de Girona, detalla l'alcalde. L'empresa, amb seu a Vic, assumirà la instal·lació i la gestió de la planta durant quinze anys. Es preveu que la planta, a l'aparcament de cotxes de Can Delfí, contingui tres calderes (dues de 350 kW i una de 150).

Garriga assenyala que la xarxa de calor permetrà escalfar –a partir de la tardor que ve– una desena d'espais en un radi màxim de 400 metres, incloent-hi, entre d'altres, l'Ajuntament, el Museu Etnològic del Montseny la Gabella, la biblioteca Rafael Vilà i Barnils, l'escola de música Mestre Lluís Torres i la llar de jubilats El Xic.

El contracte inclou que la instal·lació de biomassa farà ús d'estella forestal dels boscos de la vall d'Arbúcies, indica Garriga. “Podrem aconseguir un estalvi anual d'un 30% en el consum d'energia”.

Set vots a favor

L'adjudicació de la instal·lació de biomassa es va aprovar en el ple extraordinari de dimarts passat, amb set vots a favor de l'equip de govern (sis de l'Entesa i un del PSC) i tres abstencions (una de CiU, una d'ERC i una de la CUPA). No hi eren una regidora de l'Entesa i dos de CiU.

LA FRASE

La planta ens permetrà netejar boscos i donar feina a gent i empreses d'Arbúcies
Pere Garriga
ALCALDE d'arbúcies (Entesa)

LA XIFRA

0
euros
a les arques municipals és el que l'alcalde d'Arbúcies assegura que costarà la planta de biomassa de Can Delfí.

Geriàtric, escola i... cases unifamiliars

La instal·lació de les calderes també permetrà que, si es considera pertinent, centre privats o religiosos com ara el geriàtric de l'Hospital de Santa Creu, l'església parroquial i el col·legi Vedruna es connectin a les plantes de biomassa. En el futur –sosté Garriga– s'hi podrien connectar, fins i tot, el miler de cases unifamiliars de la vila. L'alcalde diu que el projecte de biomassa té com a referent el municipi de Ribes de Freser (Ripollès).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia