Medi ambient

Lloret vol incloure els camins públics al POUM

Ha encarregat a una empresa que en faci un inventari amb l'objectiu que es puguin utilitzar els trams que passen per la costa per convertir-los en camins de ronda

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha encarregat a una empresa un inventari dels antics camins públics que hi ha al municipi per incloure'ls posteriorment al POUM i veure quins es poden utilitzar per refer els camins de ronda allà on sigui necessari.

“Els camins de ronda s'han de recolzar sobre antics camins públics, i el que estem fent és un inventari de camins municipals, i tots els que passin per primera línia de mar els podrem incorporar al POUM i ens servirà de base per a futurs projectes de camins de ronda. Serà més fàcil tramitar-ho d'aquesta manera”, va explicar ahir el segon tinent d'alcalde i responsable de platges, Ignasi Riera.

“M'agradaria tenir-ho tancat abans d'acabar el mandat”, va dir també Riera. El regidor va destacar la importància que es dóna des de la mesa de turisme (en què treballen Generalitat i Ajuntament) des de fa temps per “reinventar i reivindicar altre cop Lloret, i que ha de definir el que s'haurà de fer en tots els àmbits”. En aquest sentit, la recuperació dels camins de ronda “és cabdal”, va afegir el regidor. I és que a la costa de Lloret hi ha trams que encara estan pendents d'arranjar i altres que afecten propietats privades i que són complicats de recuperar, segons explica Riera. Un dels trams complicats és el que està entre Lloret i Fenals. Segons el regidor hi ha dos propietaris, i un d'ells estaria disposat a cedir el terreny sempre que es faci tot el camí, però l'altre propietari no està disposat a fer la cessió i en tot cas s'hauria d'expropiar. “Hi estem treballant; no és fàcil”, va explicar Ignasi Riera.

El que sí que es preveu fer aviat, segons Riera, és el tram de camí de ronda que va des del nucli de Lloret fins a cala Tortuga (en direcció al castell). “El camí passa per sota del castell i s'ha de fer, fa uns tres quilòmetres, i ja hi ha un trosset fet que deu fer 500 m, aproximadament, i faltaria enllaçar un tram amb l'altre”, va manifestar el regidor. El projecte per refer aquest tram, però, encara no està redactat, tot i que l'avantprojecte es vol encarregar aviat.

El regidor de Turisme, Jordi Orobitg, va avançar també que el pla operatiu de la mesa de Turisme, que es presentarà al mes de febrer, “preveu fer actuacions perquè el camí de ronda sigui transitable per tot el municipi i connecti travessant tot Lloret entre Blanes i Tossa. En l'aspecte turístic el camí de ronda és un actiu importantíssim i el pla operatiu recollira propostes prioritàries”, va explicar.

LES FRASES

M'agradaria tenir tancat l'inventari i incloure els camins al POUM abans d'acabar el mandat
Ignasi Riera
regidor de platges

LA XIFRA

3.000
metres
aproximadament, és la llargada del camí que es vol fer aviat i que passa per sota del castell
El pla de Turisme preveu fer actuacions perquè el camí de ronda sigui transitable en tot el municipi
Jordi Orobitg
regidor de turisme
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.