Medi ambient

Set actuacions per fer front al canvi climàtic a la costa gironina

El govern estatal farà set actuacions a la costa gironina d'adaptació al canvi climàtic, amb una inversió total d'uns 155.000 euros. Les mesures formen part del nou pla d'impuls al medi ambient per a l'adaptació al canvi climàtic (PIMA Adapta), que acaba de presentar el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i per al qual s'invertiran un total de 12,1 milions en 46 actuacions a la costa, el domini públic hidràulic i els parcs nacionals de l'Estat que començaran a l'abril.

En el cas de Girona, el pla inclou, d'una banda, destinar aquest any 55.567 euros a la restauració ambiental dels ecosistemes de la Pletera, a l'Estartit. De fet, es tracta d'un projecte Life que finança bàsicament la UE. D'una altra banda, el pla PIMA Adapta preveu sis actuacions d'“adaptació” a la costa gironina, que sumen en total una inversió de 100.000 euros. Destaquen les restauracions dunars de l'Escala, a les quals es destinaran 30.000 euros, i les de Sant Pere Pescador, amb una partida de 20.000. En tres poblacions es faran traspassos de sorra: als de Platja d'Aro i de Calonge s'hi destinaran 15.000 euros en cada cas, i als de L'Estartit, 10.000. Per últim, s'actuarà per estabilitzar els penya-segats de Portbou (10.000 euros).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia