Medi ambient

Aprovat l'informe ambiental de la línia elèctrica de les salines

La direcció general de Polítiques Ambientals ha aprovat l'informe ambiental del projecte de connexió elèctrica submarina a les salines de la Trinitat, al delta de l'Ebre i que explota l'empresa Infosa. El projecte, que promou Endesa, preveu la instal·lació d'un cable elèctric entre les dues ribes de la badia dels Alfacs per tal d'assegurar-se la qualitat del subministrament que sovint es veu afectat per les llevantades que trenquen la barra del Trabucador i pels accidents amb els estels de surf.

Pel que fa al traçat, començarà al costat del canal de Sant Pere, esquivarà les muscleres i anirà a un metre de fondària.

Tot i que la tècnica d'instal·lació del cable és relativament de baix impacte sobre el medi, caldrà aplicar mesures correctores i preventives per minimitzar els efectes que pugui tenir sobre l'aigua de la badia, les muscleres, les praderies de fanerògames o altres espècies protegides, com ara la nacra, un bivalve de grans dimensions. El seguiment de l'obra el farà una comissió integrada per Endesa, Territori i el Parc Natural del Delta. La línia aèria elèctrica es desmantellarà quan s'acabi l'obra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia